Connect with us

Finans & Ekonomi

İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT POLİTİKALARI DA İZMİR’DE ŞEKİLLENİYOR…

7-9 Aralık 2022 tarihli 6’ncı Ege Ekonomik Forum’da hepsi birbirinden önemli oturumlar gerçekleşecek. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, stratejik partneri oldukları forumun temel misyonunu şöyle özetledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik bağımsızlığının temelleri İzmir İktisat Kongresi ile burada atıldı. Şimdi yeni yüzyılın iktisat politikalarını, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ortaya koymaya hazırlanıyoruz.”

 

“Küresel gelişmeler ışığında bölgesel vizyon oluşturulması” amaçlanan Ege Ekonomik Forum’un 6’ncısı “Geleceğin Sinyalleri – Jeopolitik, Ekonomi, Bilim, Teknoloji, Çevre ve İnsan” ana temasıyla 7, 8 ve 9 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. İzmir ve Ege’nin bilim, akademi, siyaset, yerel yönetimler ve iş dünyası bir araya geleceği etkinlik; Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ve Özgencil Grup iş birliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve İzmir Ticaret Odası ile Ege İhracatçı Birlikleri’nin stratejik partnerliğiyle düzenlendi.

SPONSOR VE DESTEKÇİLER…
Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) oturum; Çimentaş Group, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İESOB) ana sponsor olduğu forumun organizasyonuna İzmir Ticaret Borsası katkı sunuyor.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ OTURUMLAR…
6’ncı Ege Ekonomik Forum, 7 Aralık’ta İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki “İktisat Meydanı-İkinci Yüzyıla Başlarken Geleceğe Bakış” adlı panelle açılacak. Forum, 8 Aralık’ta Ege Palas Business Hotel’deki “Yeşil İhracat: Yeni Bir Ekonomik Büyüme Stratejisi”, “Yeşil Dünyanın Anahtarı: Yeşil Enerji” ve “Değişen Üretim DNA’sı” oturumlarıyla devam edecek.

Forumun 9 Aralık’taki son gününde yine Ege Palas Business Hotel’de “Geleceğe Bir Adım Önde Olmak: Metaverse-Dijital Gelecek”, “Daha İyi Bir Dünya için: Etki Yatırımları”, “Tarım Meydanı-Bölgesel, Ulusal ve Küresel Tarımda Yeni Dengeler” oturumları yapılacak.

(Soldan sağa) İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi

BASIN TOPLANTISIYLA TANITILDI
6’ncı Ege Ekonomik Forum; Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Özgencil Grup Genel Müdürü Özlem Özgencil’in katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda şunlar dile getirildi:

“FORUMUN ÇIKTILARI ÇOK HIZLI FİİLİYATA DÖKÜLECEK”
EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam:
“İklim krizi, AB Yeşil Mutabakatı yeşil enerjiyi ve yenilenebilir enerji üretimini çok üst sıralara taşıdı. Bu noktada Ege’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bu forumun çıktılarının çok hızlı fiiliyata döküleceğine inanıyorum.”

“GÜVEN ORTAMI YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİNİ ARTIRACAK”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu:
“Yaptığımız yatırımlar kentin geleceği için, kenti dirençli hale getirmek için hayata geçiriliyor. Fakat güven ortamının olması, yabancı yatırımcıların da kentimize ve ülkemize olan ilgisini artıracaktır. Bu kapsamda Ege Ekonomik Forumu’na destek vermeyi önemli buluyoruz.”

“İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT KONGRESİ…”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik bağımsızlığının temelleri İzmir İktisat Kongresi ile burada atıldı. Şimdi yeni yüzyılın iktisat politikalarını, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ortaya koymaya hazırlanıyoruz. Bu açılıma en büyük katkıyı sağlayan Ege Ekonomik Forum serilerinin İzmir’de ilk kez düzenlenmesine vesile olduğumuzu hatırlatmaktan gurur duyuyorum ve her geçen yıl ulusal ve uluslararası kanaat önderlerinin katılımıyla etki alanımızı daha da genişletiyoruz. Ekonomiden kalkınma politikalarına, dijitalleşmeden yeni nesil tarıma kadar büyük değişimlerin tetikleyicisi kavramları, sürdürülebilir bir Ege ve Türkiye’yi, bu sene Ege Ekonomik Forum’da konuşacağız.”

“EKONOMİ POLİTİKALARINA İZMİR’İN EV SAHİPLİĞİ”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Meclis Başkanı Selami Özpoyraz:
“Kentimizde bu tip ekonomiyi tüm yönleriyle ele alan ve gelenekselleşen organizasyonların düzenlenmesinin büyük önem taşıdığı düşüncesindeyiz. Bu durum, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’yle Cumhuriyet’in ekonomi politikalarının oluşturulmasına ev sahipliği yapan İzmir’in bu köklü geleneğinin güçlendirilmesine de imkan tanımaktadır. Forumu, İzmir ekonomisine ait konuların da tartışılması için önemli bir mecra olarak görüyoruz.”

“Küresel gelişmeler ışığında bölgesel vizyon oluşturulması” amaçlanan Ege Ekonomik Forum’un 6’ncısı “Geleceğin Sinyalleri – Jeopolitik, Ekonomi, Bilim, Teknoloji, Çevre ve İnsan” ana temasıyla 7, 8 ve 9 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleşecek.

Ege Ekonomik Forum’a destek veren kurumların temsilcileri de forumun kalıcı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Detaylı bilgiler http://www.egeekonomikforum.org adresinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir