Connect with us

Gündem

ATATÜRK İÇİN İSTANBUL AKM’DE ÜÇ ÖZEL KONSER…

10 Kasım 1938 tarihinde vefat eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnet duygularıyla ülkenin dört bir yanında anılıyor. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi de Atatürk’ün anısına organize edilen üç önemli konsere ev sahipliği yapacak.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84’üncü yılında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) üç özel konserle anılacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi 10 Kasım, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 11 Kasım, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu da 13 Kasım’da Atatürk’ü özel eserlerle yâd edecek.

10 KASIM’DA ATATÜRK ORATORYOSU…
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 10 Kasım 2022 Perşembe akşamı “Atatürk Oratoryosu’nu” seslendirecek. Eserin müziği Cumhuriyet dönemi ikinci kuşak bestecilerinden Nevit Kodallı, metni Türk edebiyatının önemli şairlerinden Cahit Külebi’ye ait. AKM Türk Telekom Opera Salonu’ndaki konserin solistleri soprano Perihan N. Artan, mezzosoprano Jaklin Çarkçı, tenor Berk Özbek ve bariton Alper Göçeri. Konserin orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini ise Paolo Villa üstleniyor.

11 KASIM’DE BEETHOVEN’İN ÜÇÜNCÜ PİYANO KONÇERTOSU…
Şef Antonio Pirolli yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, AKM Türk Telekom Opera Salonu’ndaki konserinde Atatürk’ü Beethoven’ın eserleriyle taçlanan bir repertuvarla anacak. 11 Kasım 2022 Cumartesi akşama gerçekleşecek konserde; Amerikalı besteci Samuel Barber’ın etkileyici bestesi “Yaylılar için Adagio”, piyanist Gökhan Aybulus’un hayat vereceği “Beethoven’ın Üçüncü Piyano Konçertosu” ve “Eroica Senfonisi” seslendirilecek.

12 KASIM’DA ATATÜRK’ÜN ÇOK SEVDİĞİ TÜRK MUSİKİSİ ESERLERİ…
Şef Mehmet Güntekin yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu da AKM Tiyatro Salonu’ndaki konserinde Atatürk’ün “özel repertuvarı” denilebilecek Türk musikisi eserlerinden oluşan bir derlemeyle sahne alacak. 12 Kasım 2022 Pazar akşamı icra edilecek konserin saz eserleri bölümünde büyük bestekâr Refik Fersan’ın bestelediği bir eser seslendirilecek. Solist Bekir Ünlüataer, Atatürk’ün musiki meclislerinde dinlemekten büyük zevk aldığı eserleri okuyacak. Klasik müzik kültürümüzün kadim makamlarından “Zâvil”in” ana eksende olacağı konser, Atatürk’ün doğduğu toprakların sesi Rumeli türküleriyle sona erecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir