Connect with us

Finans & Ekonomi

İTÜ’DE HAVA VE UZAY ARAÇLARI TASARLANACAK…

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuarı’nın açılış töreninde, “Bu laboratuar sayesinde yerli ve milli projelerimizde yer alacak mühendislerimiz üniversiteden yetişmiş olarak aramıza katılacak.” dedi.

 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan ve “üniversite-sanayi iş birliğini” daha da ileri seviyeye taşıması hedeflenen Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuarı; Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil,  İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve Siemens Endüstriyel Yazılımlar Türkiye Direktörü Alper Başer’in katıldığı törenle açıldı.

Prof. Dr. Temel Kotil- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü

ARTIK İŞİN MUTFAĞINDAYIZ”
İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunlarından Prof. Dr. Temel Kotil, “yaklaşık 3 bin mühendisin çalıştığı ulusal çaptaki projelerde koordinasyonu sağlamak adına büyük kolaylıklar sağlayacağını” ifade ettiği İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuarı hakkında şunları söyledi: “Bu laboratuar sayesinde yerli ve milli projelerimizde yer alacak mühendislerimiz üniversiteden yetişmiş olarak aramıza katılacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii olarak artık işin mutfağındayız. Mühendis yetiştirmenin önemini somut atılımlar ile devam ettiriyoruz. Mühendislerimiz bu laboratuarda uçtan uca mühendislik deneyimi kazanabilecek ve böylece kendilerini geliştirerek büyük projelere katma değer sağlayabilecekler.”

 

Prof. Dr. İsmail Koyuncu- İTÜ Rektörü

“EN BÜYÜK KATKILARDAN BİRİ TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ’NE AİT”
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Koyuncu ise Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuarı’nın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile İTÜ iş birliğini perçinlediğini belirtti: “Burada en büyük katkılardan biri de bizim daimi paydaşlarımızdan olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ye ait. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 1973’ten bugüne, ülkemizin havacılık ve uzay sanayiinde dışa bağımlılığını azaltırken; özellikle son yıllarda yaptığı çalışmalarla yerli ve milli bir vizyonla önemli adımlar atmaktadır. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, laboratuarımızda kullanılacak olan tasarım programlarının çalıştırılacağı 20 adet iş istasyonunun temin edilmesini sağlayarak büyük bir katkıda bulundu.”

Alper Başer-Siemens Endüstriyel Yazılımlar Türkiye Direktörü

“BU TARZ LABORATUARLAR SEKTÖRÜN GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Siemens Endüstriyel Yazılımlar Türkiye Direktörü Alper Başer de yazılım desteği verdikleri bu tarz laboratuarların sektörün gelişimi için önemini vurguladı: “Ulusal çapta eğitim alanında verdiğimiz destekler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Sektörümüzde, özellikle İTÜ’nün yetiştirdiği değerli mühendis arkadaşlarımızın katkılarını bu anlamda önemli buluyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir