Connect with us

Türkiye Gündemi

DÜŞMANLARI ÇATLATACAK TASARIMLAR ARANIYOR!

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İDMİB) düzenlediği 4. Ayakkabı Tasarım Yarışması başlıyor. “Kadın Ayakkabı” ve “Erkek Ayakkabı” kategorilerinde gerçekleşecek yarışmaya katılmak isteyenler 24 Aralık 2021’e kadar başvurabilecek.

Kreatif Direktörlüğünü tasarımcı Gamze Saraçoğlu’nun üstlendiği; “genç tasarımcıların sektöre kazandırılması amacıyla” organize edilen 4. Ayakkabı Tasarım Yarışması birbirinden yaratıcı tasarımları aynı platformda buluşturacak.

Mustafa Şenocak-İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı

Mustafa Şenocak-İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı

“EN KATMA DEĞERLİ İHRACATI YAPAN SEKTÖRLER ARASINDAYIZ”
Deri ve deri mamulleri sektörünün; “Türkiye’nin en katma değerli ihracatını gerçekleştirenler arasında yer aldığını” belirten İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, “sektöre yeni isimler kazandırmak amacıyla yarışmalar düzenlediklerini” ifade etti: “Deri ve deri mamulleri sektörü olarak Türkiye’nin en katma değerli ihracatını gerçekleştiren sektörlerin başında geliyoruz. Bu başarının ardında yetişmiş iş gücümüz, kaliteli üretimimiz ve dünya trendlerini yakından takip eden ve uygulayan tasarım kabiliyetimiz var. Sektöre yeni tasarımcıları kazandırmak için bir yıl ayakkabı, bir yıl ise konfeksiyon ve saraciye sektörlerinde tasarım yarışmaları düzenliyoruz.”

“16 KİŞİYE YÜKSEK LİSANS EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLADIK”
Bugüne kadar dereceye giren 16 kişiye “Ticaret Bakanlığı desteğiyle yurt dışında tasarım alanında yüksek lisans eğitimi desteği” sunduklarını hatırlatan Şenocak, “Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz “Girişimci Tasarımcılar Programımızla” tasarıma ve tasarımcıya yatırım yapmayı sürdürdük. Pandeminin olumsuz koşullarına rağmen son iki yılda dijital ortamda, iki tanesi hedef pazarlarımız Japonya ve Güney Kore olmak üzere, altı trend semineri organize ettik. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız tasarım yarışmalarına 4. Ayakkabı Tasarım Yarışmamızla devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Gamze Saraçoğlu-Tasarımcı

Gamze Saraçoğlu-Tasarımcı

“SEKTÖRÜ YAKINDAN TANIMA FIRSATI”
“Yaratıcı tasarımcıların mesleki gelişimlerini destekleyerek sektöre kazandırılmasını” amaçladıklarını vurgulayan Gamze Saraçoğlu, yarışmayı “sektörü yakından tanıma ve sektöre yön verme noktasında eğitim değerinde bir fırsat” diye nitelendirdi.

BİRİNCİYE 30 BİN TL
Kadın ve Erkek ayakkabı kategorilerinde dereceye giren ilk 3 yarışmacıya yurt içinde 6 ay yabancı dil eğitimi, birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL ve üçüncüye de 10 bin TL para ödülü verilecek. Dijital Tasarım Ödülü kapsamında; finale kalan 10 tasarımcıdan yarışma başvurularını bilgisayar programıyla hazırlayan tasarımcılar ayrıca değerlendirilecek ve Kadın ve Erkek Kategorisinde en iyi dereceye sahip birer kişiye 15 bin TL para ödülü takdim edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler; [email protected] adresinden başvurabilir.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir