Connect with us

Türkiye Gündemi

PANDEMİDE OFİS TERCİHLERİ ANADOLU YAKASI’NA YÖNELDİ…

Covid-19’un çalışma hayatına etkisiyle şirketlerin ofis tercihleri de değişti. Küreselde gayrimenkul hizmetleri sunan Cushman & Wakefield’in hazırladığı rapora göre; Türkiye’de yılın 3. çeyreğinde 64 bin 18 metrekare ofis kiralama işlemi yapıldı. 2021’in Ocak-Eylül aylarını kapsayan süreçte 178 bin 759 metrekare kiralama işleminin yüzde 85’ini ise yeni kiralama anlaşmaları oluşturdu. Göztepe Nakliyat ve Depolama CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, yeni kiralama işlemlerinde en çok Anadolu Yakası’nın tercih edildiğini vurguladı.

Pandemi etkilerinin azalmaya başlamasıyla “nitelikli ofislere” talebin arttığını belirten Göztepe Nakliyat ve Depolama CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Nitelikli ofislerin merkezi iş alanlarının dışında Kozyatağı, Kavacık gibi bölgelerde yaygınlaşması, talebi etkiliyor. Pandemi öncesinde genellikle Avrupa yakasında yapılan yeni kiralamalar artık Anadolu yakasına taşındı.” dedi.

Ulaş Gümüşoğlu-Göztepe Nakliyat ve Depolama CEO’su

Ulaş Gümüşoğlu-Göztepe Nakliyat ve Depolama CEO’su

“ANADOLU YAKASINDA EN ÇOK KOZYATAĞI VE ALTUNİZADE TERCİH EDİLİYOR”
Gümüşoğlu yılın 3. çeyreğinde yapılan yeni kiralama anlaşmalarına ilişkin şu istatistiki verileri paylaştı: “3. çeyrekte yeni kiralama anlaşmalarının yüzde 32,5’inin Beşiktaş Barbaros Bulvarı, Büyükdere Caddesi ve Maslak gibi merkezi iş alanlarının bulunduğu bölgede, yüzde 40’ının Anadolu yakasında Kozyatağı, Altunizade, Kavacık, Ümraniye civarlarında, yüzde 27,5’inin Taksim, Nişantaşı, Şişli, Fulya ile Havalimanı bölgelerini kapsayan alanda yapıldığı görülüyor.”

“NİTELİKLİ OFİSLER VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR”
Salgının şirketlere “verimliliği artırma açısından nitelikli ofislerin önemini” gösterdiğini ifade eden Gümüşoğlu, “Yaratıcılığın teşvik edildiği”, “sosyalleşme ve işbirliğinin ön planda tutulduğu”, “kurum kültürünün gelişimine katkı sağlayan” ve “aidiyet hissi yaratan” ofislerin yerli şirketlerce tercih edildiğinin altını çizdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir