Connect with us

Türkiye Gündemi

VAKIFBANK’TAN TÜRKİYE’NİN 7/24 ÇALIŞAN İLK EKOSİSTEMİ: VINOV

VakıfBank, yeni ödeme ve tahsilat ekosistemi Vinov’u hizmete sunmaya hazırlanıyor. “Bir sonraki bankacılık” mottosuyla geliştirilen ve 2022’de kullanıma girmesi planlanan ürün; borçlu ve alacaklılar arasındaki tüm ihtiyaçları 7/24 karşılamayı hedefliyor.

Piyasadaki “para transferi, ödeme ve tahsilat sistemlerinin tüm özelliklerini” bünyesinde barındıran ve vadeli ödemelerde VakıfBank garantisi sunan Vinov, her türlü para döngüsü için kullanılabilecek. Alacaklının banka müşterisi olma zorunluluğu bulunmayan uygulama, Türkiye’nin 7/24 çalışan “ilk ekosistemi” olma özelliğini taşıyor.

Abdi Serdar Üstünsalih-VakıfBank Genel Müdürü

Abdi Serdar Üstünsalih-VakıfBank Genel Müdürü

“LİKİDİTE PROBLEMİNİ ÇÖZÜYOR”
Vinov’u, “kredi kartı, tedarikçi finansmanı, çek, senet, DBS, açık hesap, teminat mektubu gibi bankacılık ürünlerine alternatif yarat”, “kolaylık, esneklik, likidite edilebilirlik özelliğiyle sektörde benzersiz ekosistem” diye tanımlayan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuyu şöyle detaylandırdı: “Vinov, vade uyumsuzluğunu ortadan kaldırarak gayri nakdi ve nakdi kredi yönetimi sağlıyor. Hem alacaklı hem borçlu açısından likidite sorununu çözüyor. Bu sistem sayesinde gelecekteki VakıfBank garantili bir değer, o tarihten önce veya sonraya sınırsız sayıda bölünebiliyor, kısmen ya da tamamen iskonto edilebiliyor. Kurumsaldan KOBİ’ye, ticariden bireysele her segmentteki VakıfBank müşterisi ihtiyaç duyduğu anda nakit ihtiyacını karşılayabiliyor. Üstelik henüz Bankamız müşterisi olmayanlar da Vinov’u kullanabiliyor.”

“KAYNAK YARATMA SORUNU ORTADAN KALKIYOR”
Ticarette “vadeli alışverişi faiz maliyeti olmaksızın finanse eden” bir sistemin henüz bulunmadığını vurgulayan Üstünsalih, “Ekosistemimiz, ekonominin kaynak yaratma sorunlarını ortadan kaldırıyor. Mevduatı kredinin hammaddesi olmaktan çıkarıp kredinin yakıtı haline getiriyor.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir