Connect with us

Türkiye Gündemi

GENÇ RALLİCİLERDEN AVRUPA’DA TARİHİ ZAFER…

Castrol Ford Team Türkiye, Almanya’daki Avrupa Ralli Kupası Büyük Finali’nde genç pilotu Ali Türkkan’ın co-pilotu Onur Vatansever’in desteğiyle ‘gençler-junior’ ve ‘iki çeker’ kategorisinde Türkiye’ye ilk ve tek birinciliği kazandırmasıyla Avrupa’da bir kez daha tarih yazdı. Vatansever de Avrupa Ralli Kupası 2 çeker co-pilotlar şampiyonluğunu elde etti. Türkkan, 2021 Balkan Ralli Kupası’nda da ‘Gençler’ ve ‘İki Çeker’ kategorilerinde takımını şampiyon yapmıştı. 

Avrupa Ralli Kupası Finali’ne, sezon boyunca Avrupa’daki 7 farklı bölge şampiyonasında (Alpler, Kelt, İberya, Orta Avrupa, Balkan, Baltık, Benelüks) ilk 10’a giren pilotlar katılmaya hak kazanıyor. Almanya’nın Boxberg/Oberlausitz kentinde düzenlenen 4-6 Kasım 2021 tarihleri arasındaki finale bu yıl 83 ekip katıldı.

GENÇLERDE ŞİMDİYE KADARKİ EN BAŞARILI SONUÇ
Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotu Ali Türkkan muhteşem performansı ve uluslararası başarılara sahip deneyimli co-pilotu Onur Vatansever’in desteğiyle hayli zorlu şartlarda gerçekleşen ve toplam 169 kilometrelik 12 özel etaptan oluşan Avrupa Ralli Kupası Finali’nde ‘gençler-junior’ ve ‘iki çeker’ kategorisinde şampiyon oldu. 1999 doğumlu Türkkan “gençler” kategorisinde Türkiye’ye şimdiye kadarki en başarılı sonucu yaşattı.

Co-pilotu Onur Vaansever de bu yarışta Avrupa Ralli Kupası 2 çeker co-pilotlar şampiyonluğunu elde ederek kariyerin yeni bir Avrupa zaferi ekledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir