Connect with us

Finans & Ekonomi

ALBARAKA TÜRK’TEN SÜRDÜRÜBELİRLİK PROJELERİNE ETKİN KATILIM…


“Çevre, sağlık, eğitim ve hassas gruplar gibi alanlardaki toplumsal yatırımlarının genel toplamı” 2020 yılında 14 Milyon TL’yi bulan Albaraka Türk, 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Çevre odaklı çalışmalar sonucunda Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında “A”, iklim değişikliğinde “A-” ve su güvenliğinde de “B-” derecesiyle son değerlendirmede de en yüksek skorları elde eden bankalar arasında yer aldı.

 

Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil edilen ilk ve tek katılım bankası Albaraka Türk, 2015 yılında başlattığı sürdürülebilirlik yolculuğuna “risklere karşı dirençli, gezegene ve tüm canlılara karşı saygılı, çevrenin korunmasını merkeze alan” bir yaklaşımla devam ediyor.

3 bin 390 çalışanı, 230 şubesi ve LEED Gold Yeşil Bina Sertifikalı genel müdürlük binasıyla hizmet sunan Albaraka Türk’ün “çevre, sağlık, eğitim, hassas gruplar gibi alanlardaki toplumsal yatırımlarının genel toplamı” 2020 yılında 14 Milyon TL’ye ulaştı.

2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Albaraka Türk, çevre odaklı çalışmalar sonucunda Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında “A”, iklim değişikliğinde “A-” ve su güvenliğinde de “B-” derecesiyle son değerlendirmede de en yüksek skorları elde eden bankalar arasında yer aldı.

Melikşah Utku- Albaraka Türk Genel Müdürü 

“GELECEĞE DAİR SORUMLULUK ALMAMIZ GEREKİYOR”
Tüm iş modelini sürdürülebilirliğe uygun kurguladıklarını belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, konuya ilişkin şunları dile getirdi: “Tüm faaliyetlerimizi çevresel etki ve emanet anlayışını gözeterek yürütüyoruz. Sahip olduğumuz sosyal, çevresel ve ekonomik değere emanet gözüyle bakıyor, gelecek nesillere bu değerleri aktarmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik odaklı anlayışımızla; karbon salınımımızı ve çevresel etkimizi en aza indirme yönünde çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyor; insana, çevreye duyarlı-dost projelerin yanı sıra toplumsal sorumluluklarımızı her geçen gün artırarak sürdürüyoruz. Gezegenin geleceğine dair sorumluluk almamız gerektiğinin her zaman farkındayız ve bu başarılarımızı daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyor, bu yönde yoğun çalışmalar yürütüyoruz.”

DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE CİDDİ MİKTARDA KAĞIT TASARRUFU
Aktif katılımcısı oldukları Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde “önleme / azaltım, tekrar kullanım, satın alma alanlarında tasarruf odaklı projeleri hayata geçirerek” karbon ayak izini önemli oranda azalttıklarını kaydeden Utku, dijital dönüşüm sürecinde de ciddi miktarda kâğıt tasarrufu sağladıklarını açıkladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KATKI SAĞLAYACAK PROJELERE KREDİ ÖNCELİĞİ
Covid-19 salgını sürecinde aktiflerini yüzde 35’lik artışla 69.3 milyar TL’ye çıkardıkları bilgisini aktaran Utku, “sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak projelere kredi önceliği tanıdıklarını, “2020 faaliyet döneminde başarılı finansal ve operasyonel sonuçlara ulaşmanın yanı sıra başta iklim değişikliğiyle mücadele farklı alanlarda öncü sürdürülebilirlik göstergelerine imza attıklarını” ifade etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir