Connect with us

Türkiye Gündemi

“ÖĞRENCİLER EV KİRASI YERİNE DEPO ÜCRETİ ÖDEDİ”

Covid-19 döneminde hayata geçen uzaktan eğitim eşya depolarına ilgiyi artırdı. Lojistik ve depolama alanında hizmet veren Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, şehir dışında eğitim gören öğrencilerin  depolara yönelmesiyle birlikte depolama talebinin yüzde 72 arttığını ifade etti.

Çoğunlukla tayin ve yurt dışına gidişlerden dolayı ev veya ofis eşyalarının saklanması için depo kiralandığını belirten Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, büyükşehirlerdeki kira artışlarının öğrencileri de depo seçeneğine yönelttiğine dikkat çekti.

Ulaş Gümüşoğlu-Depo Palas CEO’su

Ulaş Gümüşoğlu-Depo Palas CEO’su

“EV KİRASI YERİNE DEPO KİRASI ÖDEDİLER”
Öğrencilerin yüksek rakamlardaki ev kiralarını ödemek yerine depoları tercih ettiğini belirten Gümüşoğlu, devamında şunları dile getirdi: “Bu yıl çok nadir görülen bir tabloyla karşılaştık ve üniversite öğrencileri müşterimiz oldu. Üniversite öğrencileri eşyalarını daha ekonomik olsun diye çoğunlukla mezatlardan temin edip, okulu bitirip mezun olurken de bunları satarak memleketlerine dönerdi. Ancak bu yıl durum çok farklı. Özellikle kira fiyatlarının her geçen gün tırmandığı İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde depolar, eğitimine uzaktan devam eden öğrencilerin kurtarıcısı oldu. En düşük kiranın aylık bin 500 TL olduğu düşünülürse, öğrenciler bunu ödemek yerine 250-300 TL depo kirası ödemeyi tercih etti.”

“EKSİKSİZ SÖZLEŞME ŞART”
Gümüşoğlu, depo kiralamak isteyenlere yönelik tavsiyelerini, “Eşyaları teslim etmeden önce eksiksiz bir sözleşme yapmak, kiralama hizmeti boyunca bu sözleşmeyi saklamak ve sigortalı bir hizmet alındığından emin olmak çok önemli. Aynı zamanda kiralanacak deponun fiziki koşullarını yerinde görmek ve nem, ortam ısısı, kamera sistemi, yeterli alan, temizlik gibi ayrıntılara mutlaka bakmak gerek.” cümleleriyle detaylandırdı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir