Connect with us

Türkiye Gündemi

ARAB HEALTH FUARI’NDA YENİ İŞ FIRSATLARI…

Covid-19’la birlikte önemi artan medikal ve tıbbi cihaz sektörlerine yönelik Orta Doğu’nun en büyük medikal fuarı “Arab Health 2021” 21-24 Haziran tarihleri arasında Dubai’de gerçekleşti. Milli katılım organizasyonunu ikinci kez İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) üstlendiği fuara Türkiye’den 76 firma iştirak etti. 

46 yıldan bu yana düzenlenen Arab Health Fuarı’na bu sene 28 firma “milli katılım” gösterirken, 48 Türk firması da bireysel yer aldı. Medikal, ilaç ve sağlık turizmine yönelik “MENA” bölgesinin en büyük medikal fuarında; Covid-19 salgını sürecinde önemi artan “sarf malzemeleri, medikal cihazlar, reçetesiz satılan (OTC) ürünler, dezenfektan, maske ve kişisel koruyucu ekipmanlar” sergilendi.

Adil Pelister-İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı

Adil Pelister-İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı

“2021’DE İHRACAT ARTACAK”
İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, medikal malzeme ihracatının 2020 yılında yüzde 50’ye yakın bir artışla 1,3 milyara ulaştığını belirterek: “Medikal malzeme ihracatımız her geçen yıl artıyor. 2021 yılında da bu ürün grubumuzun ihracatının artacağını öngörüyoruz.” dedi.

“YENİ İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI”
Bu yıl ikinci defa fuarda yer aldıklarını hatırlatan Pelister, medikal sektöründe yeni iş birliği fırsatlarına imza atılacağını vurguladı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir