Connect with us

Türkiye Gündemi

YÜZDE 16’SI OKUL BİTMEDEN İŞE YERLEŞİYOR…

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin verilerine göre; “Tekstil Mühendisliği” Türkiye’de en kısa sürede iş bulunan meslekler arasında ilk sıralarda yer alıyor. İstihdam edilme oranı en yüksek meslek gruplarından Tekstil Mühendisliği mezunları; ortalama 4 ay 2 günlük bir süre içinde iş sahibi oluyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi verileri, Tekstil Mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilerin yüzde 16’sının henüz mezun olmadan önce işe yerleştiğini gösteriyor. Meslek, teknolojik gelişmelere uyumlu bir şekilde dönüşen çalışma koşullarının yanı sıra; uzun vadede sağladığı imkanlarla geleceğin meslekleri arasında görülüyor.

"Tekstil malzemelerini geliştirerek giysi teknolojisinin genel işleyişini yöneten mühendisler; öncelikle kaliteli üründen sorumlu tutuluyor"

“Tekstil malzemelerini geliştirerek giysi teknolojisinin genel işleyişini yöneten mühendisler; öncelikle kaliteli üründen sorumlu tutuluyor”

BİRÇOK İŞ ALANIN KAPILARINI AÇIYOR
Çok disiplinli mühendislik dallarından Tekstil Mühendisliği; günümüzde her alanda karşımıza çıkıyor. Tekstil malzemelerini geliştirerek giysi teknolojisinin genel işleyişini yöneten mühendisler; öncelikle kaliteli üründen sorumlu tutuluyor. Teknolojiyle iç içe güncel trendlere adapte olabilen modern sanayi kollarından tekstil mühendisliği; medikalden havacılığa kadar geniş bir alanda üretim ve tedarik süreçlerinde çalışma imkanı sunuyor.

SEKTÖR, DÜNYA İHRACATINDAN YÜZDE 3,2 PAY ALIOR
“Türkiye ekonomisinin lokomotifi” diye nitelendirilen tekstil ve hazır giyim sektörleri; ülkenin tamamında fabrika ve üretim tesisleri faaliyetlerini sürdürüyor ve Türkiye’nin toplam ihracatında yüzde 15’in üzerinde payı bulunuyor. Tekstil ihracatı sayesinde dünya sıralamasında altıncı, Avrupa’da ise en büyük üçüncü tedarikçisi konumunu koruyan Türkiye; tekstil ve hazır giyim ihracatında dünya ihracatından aldığı yüzde 3,2 payın yanı sıra; oluşturduğu istihdamla işsizliğin azalmasına ve toplumun refahına da katkı sağlıyor.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir