Türkiye Gündemi

“TRAFİK SİGORTASINDA BELİRSİZLİK ORTADAN KALKTI”

Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki “zorunlu mali sorumluluk sigortası’ndaki” tazminat ödeme usul ve esaslarına ilişkin kriterlerin belirlenmesiyle, zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında kalan konuların yeniden düzenlenmesini içeren Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ata Benli, sigorta sektöründeki en önemli belirsizliğin ortadan kalktığını söyledi.

Trafik sigortası kapsamındaki tazminatların hesaplama usul ve esaslarına ilişkin kriterlerin “kanunla” belirlemesiyle standardizasyon sağlandı. Bu sayede; hak sahipleri, yargı ve sigorta şirketleri için “öngörülebilir” bir ortamın hazırlandığı belirtildi.

Ata Benli-Türkiye Sigorta Birliği Başkanı

“VATANDAŞLAR TAZMİNAT İÇİN UZUN YILLAR BEKLEMEYECEK”
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ata Benli, Anayasa Mahkemesi’nin Karayolları Trafik Kanunu’nun 90 ve 92’nci maddelerindeki iptal kararları sonrası Zorunlu Trafik Sigortası branşında, özellikle bedeni tazminatlar konusundaki belirsizliklerle beraber standart dışı uygulamalar yapıldığını belirterek: “Bu uygulamalar, mahkemeler üzerinde dava yükü oluşturuyordu. Yasa değişikliğiyle tazminatların şeffaf ve hızlı bir şekilde hak sahiplerine ödenebilmesinin önü açılırken, bu sigorta ürünü üzerinden mahkemelerimizde oluşan dava yükünün de önüne geçilecek. Böylece vatandaşlarımız tazminatlarını alabilmek için uzun yıllar beklemeyecekler.” dedi.

“ÜLKE EKONOMİSİ DE GÜÇLENECEK”
Sigorta sektörünün, finansal sisteminin en önemli paydaşları arasında yer aldığına işaret eden Benli, konuyu şöyle detaylandırdı: “Sigortacılık geliştikçe ülkemizin ekonomisi de güçleniyor. Kanun değişikliğiyle birlikte hak sahipleri alacakları sigorta tazminatını hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan bilecekler. Sigorta sektörümüz, düzenleyici ve denetleyici kurumumuz Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) öncülüğünde tüm paydaşlarıyla birlikte vatandaşların yanında olmaya devam edecek.”

Bizi Paylaşın

1 Comment

  1. Pingback: "SİGORTA ŞİRKETLERİNİN MALİYETLERİNİN AZALMASI FİYATLARA YANSIYACAK" • Kobi Yaşam

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Exit mobile version