Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE’DE WHATSAPP GÜNCELLEMESİ OLMAYACAK…

Rekabet Kurumu, WhatsApp’ın 15 Mayıs 2021 tarihine ertelediği güncellemelerin öncesinde onaylayanlar açısından dahil Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceğini açıkladı.

 

WhatsApp, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerde bir dizi yükümlülükler içeren güncellemenin 8 Şubat 2021’de yürürlüğe gireceğini duyurmuş, yükselen itiraz sesleri üzerine işlemi 15 Mayıs’a ertelediğini duyurmuştu. Söz konusu tarih geçmesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmayınca uygulamayı kullananlar merak içindeydi.

REKABET KURUMU’NUN AÇIKLAMASI
Rekabet Kurumu, duruma şöyle açıklık getirdi: “WhatsApp’ın, veri paylaşımını içeren kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncellenmesi ve bunların kullanıcıları tarafından onaylanmasını istemesi sonrasında 11 Ocak 2021 tarihinde Rekabet Kurumu tarafından söz konusu güncellemeye ilişkin geçici tedbir kararı alınmıştı. Müteakiben WhatsApp tarafından planlanan güncelleme, küresel çapta, 15 Mayıs 2021 tarihine kadar ertelenmiştir. Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir