Connect with us

Gündem

GSK VE SANOFİ’NİN COVID-19 AŞISINDA SON FAZA GELİNDİ

GSK ve Sanofi şirketlerinin birlikte ürettiği Covid-19 aşısının 722 gönüllüyle gerçekleşen Faz 2 klinik çalışması olumlu sonuçlarla tamamlandı. Faz 3 çalışmasında elde edilecek olumlu sonuçlar ve ruhsat değerlendirmeler sonrasında aşıya 2021’in son çeyreğinde onay verilmesi bekleniyor. Üzerinde çalışılan aşı yüksek ve kalıcı bağışıklık yanıtı oluşturma ve virüs geçişlerini önleme potansiyeliyle dikkat çekiyor.

Sanofi’nin rekombinant DNA teknolojisine dayanan Protein-S Covid-19 antijeni ve GSK’nın adjuvan teknolojisiyle katkı sağladığı Covid-19 aşısı; rutin aşılara uygun sıcaklıklarda stabilite avantajı, kolay uygulanması ve standart buzdolabı sıcaklığında saklanıp, rahat dağıtılması açısından önem taşıyor.

18-90 YAŞ ARASINDA YÜZDE 90 İLA YÜZDE 100 ARASI BAŞARILI
Faz 2 sonuçları; aşının 18 ila 95 arasında değişen tüm yaş gruplarında ve tüm dozlarda, ikinci enjeksiyonun ardından Covid’e yönelik ilgili antikorların geliştirilmesinde yüzde 95 ila yüzde 100 arasında başarı gösterdiğini ortaya koydu.

Aşının 18 ila 59 yaş arasındaki genç erişkinlerde daha yüksek olmak üzere; doğal enfeksiyonla oluşanlara benzer şekilde yüksek düzeylerde güçlü nötrleştirici antikor sağladığı gözlemlendi.

Aşının 18 ila 59 yaş arasındaki genç erişkinlerde daha yüksek olmak üzere; doğal enfeksiyonla oluşanlara benzer şekilde yüksek düzeylerde güçlü nötrleştirici antikor sağladığı gözlemlendi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREBİLİR
Aşının 18 ila 59 yaş arasındaki genç erişkinlerde daha yüksek olmak üzere; doğal enfeksiyonla oluşanlara benzer şekilde yüksek düzeylerde güçlü nötrleştirici antikor sağladığı gözlemlendi. Ayrıca SARS-CoV-2 enfeksiyonu belirtileri taşıyan katılımcılarda da tek enjeksiyondan sonra yüksek nötrleştirici antikor düzeyleri sağlaması, aşının bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik güçlü bir potansiyel taşıyabileceği ihtimalini ortaya koydu.

FAZ 3 AŞAMASI 35 BİNDEN FAZLA KATILIMCIYLA GERÇEKLEŞECEK
Faz 2 ara dönem sonuçları doğrultusunda; önümüzdeki haftalarda randomize ve çift kör çalışma niteliğinde çeşitli ülkelerden 35.000’den fazla erişkin katılımcının dahil edilmesiyle küresel bir Faz 3 çalışmanın başlatılması planlanıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir