Connect with us

Türkiye Gündemi

DANİMARKA’DA YATIRIM FIRSATLARI…

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) ortaklaşa düzenlediği online “Ticari Diploması Yolcuğu” toplantısında Danimarka’ya yatırım fırsatları konuşuldu.

Ticari Diploması Yolcuğu toplantının konuğu Türkiye-Danimarka İş Konseyi Başkanı Emrah İnce, iki ülke arasında özellikle yazılım, teknoloji ekipmanları, gıda ve tekstil alanlarında yatırım yapılabileceğini söyledi.

 Emrah İnce-Türkiye-Danimarka İş Konseyi Başkanı

Emrah İnce-Türkiye-Danimarka İş Konseyi Başkanı

“DANİMARKA’DA İŞ FIRSATLARI MEVCUT”
Türk firmaları için Danimarka’daki iş fırsatlarına dikkat çeken Türkiye-Danimarka İş Konseyi Başkanı Emrah İnce, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde öne çıkan alanlar; yenilenebilir enerji, bölgesel ısıtma, enerji verimliliği, biyoteknoloji, sağlık, tarım ve hayvancılık. Ayrıca Türk inşaat firmaları için de büyük fırsatlar var. Danimarka’dan yaptığımız hurda cevher ithalatının sürdürülebilir olması için AB tarafından Türkiye’ye uygulanan demir-çelik ürünleri kotaları ve bariyerlerinin kaldırılması noktasında ülkenin desteği sağlanıyor.”

“İŞ DÜNYASINA TEKNOLOJİYİ TRANSFER EDEBİLİRİZ”
İnce, Danimarka’da tarımsal teknolojik ekipmandan yazılıma kadar birçok alanda ortak yatırım yapılabileceğinin altını çizdi: “Danimarka’yla ihracatımız yaklaşık 950 milyon dolar, ithalatımız ise 800 milyon dolar civarında. Dünyaya mal olmuş 8-10 tane markalaşma hikayesi var. Nüfusu çok az olmasına rağmen inovasyon ve Ar-ge’ye dönük yüzleriyle ülkenin gelmiş olduğu nokta takdire şayan. Türkiye-Danimarka İş Konseyi olarak, özellikle bu yüksek standartlı profille iş dünyasına teknolojiyi transfer edip iki ülke arasındaki ilişkileri de stratejik boyuta getirmeye çalıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir