Connect with us

Reel Sektör

İNOVATİF FİKİRLERE 200 BİN LİRAYA KADAR DESTEK…

Kuveyt Türk’ün inovatif (yenilikçi) fikirleri ve girişimcileri desteklemek amacıyla kurduğu Lonca Girişimcilik Merkezi, TÜBİTAK’ın girişimcilere geri ödemesiz destek sağladığı 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı için “uygulayıcı kuruluş” ünvanıyla başvuru almaya devam ediyor. TÜBİTAK’ın 200 bin liraya kadar hibe desteğinden yararlanmak için 2021’in ilk çağrı dönemi başvuruları 24 Mayıs’ta sona erecek.

TÜBİTAK BİGG programı için belirlenen; “akıllı ulaşım”, “akıllı üretim teknolojileri”, “enerji ve temiz teknolojiler”, “iletişim ve sayısal dönüşüm”, “sağlık ve iyi yaşam” ve “sürdürülebilir tarım ve beslenme” temalarında fikir üreten girişimciler başvurularını www.loncagirisim.com üzerinden yapabilecek.

Dr. Selman Ortaköy-Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yürütme Kurulu Üyesi

Dr. Selman Ortaköy-Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yürütme Kurulu Üyesi

“40 BİN TL’YE KADAR NAKİT HİBE”
Yenilikçi fikirleri destekleyerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla 2017 yılında Lonca Girişimcilik Merkezi’ni kurduklarını belirten Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Selman Ortaköy, şunları söyledi: “Lonca Girişimcilik Merkezi kısa sürede Türkiye’nin en etkin kuluçka merkezleri ve girişim hızlandırma programları arasına girmeyi başardı. Merkezimizdeki girişimcilerimizin hem ürün geliştirmelerinde hem de acil masraflarında kullanmaları için her girişime 40 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği veriyoruz.”

“FİKRİM VAR DİYEN HERKESİ BEKLİYORUZ”
TÜBİTAK’ın BİGG Programı için uygulayıcı kuruluş olduktan sonra bu programa yapılacak başvuruları da Kuveyt Türk platformlarından aldıklarını hatırlatan Ortaköy: “Ürün fikrim var, hatta prototip geliştirmeye çalışıyorum, bir şirkette ortaklığım da yok. Ama Ar-Ge çalışmalarım için 200 bin TL desteğe ihtiyacım var’ diyen herkesi LoncaBİGG’e başvurmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir