Connect with us

Türkiye Gündemi

SOCAR TÜRKİYE’DEN “KALICI” ESNEK ÇALIŞMA MODELİ…

SOCAR Türkiye, çalışanlarının ofiste, uzaktan veya hibrit çalışmasına imkan tanıyan esnek çalışma modeli “İşte Yenilik” uygulamasını hayata geçiriyor.

SOCAR Türkiye, Covid-19 nedeniyle geçtiğimiz yıl uygulanan “uzaktan çalışma” sistemini kalıcı biçimde sürdürmeye hazırlanıyor. Şirket; yeni uygulamayla birlikte çalışanların iş ve özel yaşam dengesini sağlayarak, yeni nesil çalışanlar için tercih edilen işveren olmayı hedefliyor.

Sibel Uğur-SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları ve Kurumsal Hizmetler Başkanı

Sibel Uğur-SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları ve Kurumsal Hizmetler Başkanı

“EVDEN ÇALIŞMAYLA VERİMLİLİK ARTTI”
SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları ve Kurumsal Hizmetler Başkanı Sibel Uğur, Covid-19’un getirdiği zorunluluklar nedeniyle çalışma yaşamında bazı değişiklikler yapıldığını belirtti: “Çalışanlarımızın sağlığı için geçtiğimiz yıl Mart ayından itibaren birçok şirketten önce başlattığımız evden çalışma sistemi, verimliliğin arttığı ve çalışanların daha mutlu olduğu bir dünyanın kapılarını araladı.”

“DİJİTALLEŞME YATIRIMLARININ FAYDASINI GÖRDÜK”
Dijitalleşme için yapılan yatırımların yararını uzaktan çalışma sürecinde gördüklerini ifade eden Uğur, devamında şunları dile getirdi: “Çalışanlarımızdan da trafikte zaman harcamadıkları için daha az yoruldukları, stres yönetiminin kolaylaştığı, iş ve özel yaşam dengesi açısından daha mutlu olduklarına dair geri bildirimler aldık. Bundan aldığımız güç ve evden çalışmayı destekleyen teknolojilerimiz sayesinde, esnek çalışma modeline kalıcı adım atıyoruz.”

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ ÇALIŞANLARIN İHTİYACINI KARŞILAMAK”
Esnek çalışma modelinde önceliğe çalışanların ihtiyaçlarını aldıklarını hatırlatan Uğur: “Esnek çalışma modelimizi herhangi bir danışmanlık almadan, tamamen şirket içi kaynaklarımızla geliştirdik. Farklı faaliyet alanlarımız olduğu için birden fazla çalışma modeline ihtiyaç duyduk. Öncelikli hedefimiz ise çalışanlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak bir sistem kurmak oldu. Adaptasyon süreçlerini kolaylaştıracak çözümler geliştirdik. Evdeki çalışma ortamlarını iyileştirmeleri için çalışanlarımıza ‘Esnek Çalışma Desteği’ de sağlanacak. Bu destekle çalışanlarımızın çalışma ortamlarını daha ergonomik hale getirmelerine, internet ve diğer gereksinimlerini karşılamalarına olanak sunacağız.” dedi.

“KARBON AYAK İZİNİN AZALTILMASINA KATKI SAĞLAYACAK”
Uğur, esnek çalışma uygulamasının sürdürülebilirlik hedefleriyle; enerjinin verimli kullanımı ve karbon ayak izinin azaltılması kapsamında katkı sağlayacağını kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir