Connect with us

Türkiye Gündemi

DİJİTAL MECRALAR 2020’DE YÜZDE 39 BÜYÜDÜ

Uluslararası vergi ve yönetim danışmanlığı şirketi Deloitte’nin hazırladığı Türkiye’de Tahmini Medya ve Reklam Yatırımları Raporu’na göre; 2020 yılında dünya genelinde medya yatırımları yüzde 7,4 azaldı. Türkiye’de 2019 yılıyla kıyaslandığında ise 2020 yılında dijital mecraların 7 milyar 528 milyon TL’lik yatırımla yüzde 39 büyüdüğü ortaya çıktı.

Dünya genelinde medya yatırımları yüzde 7,4 azalırken dijitale ayrılan bütçeler artıyor. 2020 yılında toplam medya yatırımları içinde geleneksel reklamların payı yüzde 46’ya gerilerken, dijital reklamların payı yüzde 54’e ulaştı.

Gökhan Bülbül-EG Bilişim Teknolojileri CEO’su

Gökhan Bülbül-EG Bilişim Teknolojileri CEO’su

“DİJİTAL YATIRIMLARIN BÜYÜK KISMI MOBİL PLATFORMLARA”
Dijital medya yatırımlarının büyük bir kısmının mobil platformlarda gerçekleştiğini ifade eden dijital performans ajansı EG Bilişim Teknolojileri’nin CEO’su Gökhan Bülbül, konuya ilişkin şu bilgiler verdi: “Salgın süreciyle başlayan dijitalleşme, iş ve özel hayatın daha büyük bir parçası haline geldi. Dijital medya yatırımları içinde yüzde 70 payı bulunan mobil platformlarda arama motoru, gösterim bazlı, video ve influencer pazarlama reklam formatları ön planda. 2020 yılında mobil platformlara yapılan 2.071 milyon TL’lik arama motoru yatırımını 1.776 milyon TL ile gösterim bazlı, 1.044 milyon TL ile video formatındaki reklam türleri takip ediyor.”

EN ÇOK YATIRIM ALAN FORMATI: ARAMA MOTORU REKLAMCILIĞI
Türkiye’de dijital medya yatırımlarının platform türüne göre dağılımı incelendiğinde; yatırımların yüzde 70’inin mobile yapıldığı görülüyor. 2020 yılında dijital medya yatırımları içinde en fazla büyüyen mobil platformlara yapılan yatırım tutarının 5 milyar TL’yi aştığı, mobilde en çok yatırım alan dijital pazarlama reklam formatının ise 2.071 milyon TL’yle “arama motoru reklamcılığı” olduğu tespit edildi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir