Connect with us

Finans & Ekonomi

VAKIFBANK’A 1,1 MİLYAR DOLARLIK SÜRDÜRÜLEBİLİR SENDİKASYON KREDİSİ

VakıfBank, 18 ülkeden 38 bankanın katılımıyla 237,5 milyon dolar ve 691,3 milyon Euro’dan oluşan toplam 1,1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin etti. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, banka tarihinin ilk sürdürülebilir sendikasyon kredisi işleminin gerçekleştiğini söyledi.

Mizuho Bank’ın ajan banka, Abu Dhabi Commercial Bank ile Emirates NBD’nin ortak koordinatör banka ve Emirates NBD, MUFG Bank ve Standard Chartered Bank’ın sürdürlebilirlik koordinatör bankaları olarak görev aldığı 367 gün vadeli kredinin dolar maliyeti Libor +%2,50, euro maliyeti ise Euribor +%2,25 seviyesinde gerçekleşti.

 Abdi Serdar Üstünsalih-VakıfBank Genel Müdürü

Abdi Serdar Üstünsalih-VakıfBank Genel Müdürü

“EN YÜKSEK TUTARLI İŞLEM GERÇEKLEŞTİ”
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, yılda 2 defa sendikasyon kredisi alan bankalar arasındaki en yüksek tutarlı işlemin gerçekleştiğini belirtti: “Geçen yılın Nisan dönemindeki işlem ile kıyaslandığında bu işlemde katılımcı sayısını 5 banka daha artırarak 33 bankadan 38 bankaya yükselttik. %105 oranında yenilemiş olduğumuz toplam 1,1 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredimiz, yılda 2 defa sendikasyon kredisi alan bankalar arasındaki en yüksek tutarlı işlemler arasında yer almaktadır.”

“ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRIYORUZ”
Sürdürülebilir bankacılık alanına ürün çeşitliliğini artırdıklarını hatırlatan Üstünsalih: “Stratejik öncelikli konularımızın başında gelen sürdürülebilir bankacılık alanında ilave adımlar atmaya ve bilançomuzun hem aktifinde hem de pasifinde sürdürülebilir bankacılık ürün çeşitliliğimizi artırmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de sürdürülebilir finansman alanındaki uluslararası gelişmeleri yakından takip ederek Türk bankaları arasındaki öncü konumumuzu koruyacağız.” dedi.

“MİLLİ EKONOMİYE KAYNAK SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Uygun maliyetli kaynakları milli ekonomiye sunmaya devam edeceklerini ifade eden Üstünsalih, devamında şunları dile getirdi: “Bankamızın yurtdışı piyasalardaki lider ve öncü konumu sadece sendikasyon kredileri ile sınırlı değildir. Kısa süre önce yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programımız kapsamında 1 milyar 750 milyon dolarlık bir ihraç gerçekleştirmiş ve bu alanda da Türk bankacılık sektöründe yeni bir rekorun sahibi olmuştuk. Sendikasyon kredilerinden seküritizasyon işlemlerine, eurobond ihraçlarından bilateral kredilere kadar geniş bir spektrumda öncü ve aktif rolümüze devam ederek yurtdışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynakları ülkemize getirmeye ve bu kaynakları milli ekonomimizin kullanımına sunmaya devam edeceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir