Connect with us

Gündem

YUSUF YAZICI “YOKSULLUKLA MÜCADELE SAVUNUCUSU” İLAN EDİLDİ

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tüm dünyayı etkileyen önemli konu başlıklarında bireyleri ve kurumları harekete geçirmek amacıyla, 17 maddeden oluşan ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın savunuculuğunu üstlenmesi için toplumda öne çıkan isimlerle iş birliğini sürdürüyor. Bu kapsamda UNDP Türkiye temsilciliği; milli futbolcu Yusuf Yazıcı’yı “Yoksullukla Mücadele Savunucusu” ilan etti.

27 Nisan’da UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi’nin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Küresel Amaçlar’ın ilk maddesi “Yoksulluğa Son”un savunuculuğuna; profesyonel futbol kariyerine Trabzonspor’da başlayıp, Fransa’nın Lille’de devam eden milli futbolcu Yusuf Yazıcı’yı atandı.

Claudio Tomasi-UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi

Claudio Tomasi-UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi

“1 MİLYAR İNSAN AŞIRI YOKSULLUĞA DÜŞEBİLİR”
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi, 2030 yılına kadar 1 milyar insanın yoksulluğa düşebileceğini belirtti: “Sayın Yusuf Yazıcı’yı UNDP Türkiye’nin Yoksullukla Mücadele Savunucusu ilan etmekten onur duyuyorum. 2030 yılına kadar, çeyrek milyarı salt Covid-19 salgını nedeniyle olmak üzere, 1 milyar insan aşırı yoksulluğa düşebilir. Küresel salgın, kimseyi geride bırakmamamız gerektiğini, ‘herkes güvende oluncaya kadar kimsenin güvende olamayacağını’ tüm dünyaya her zamankinden çok daha kesin biçimde gösterdi.”

“YOKSULLUĞU SONA ERDİRMEK BİR ADALET EYLEMİ”
Yoksulluğu sona erdirmeyi bir “adalet eylemi” olarak nitelendiren Tomasi: Yoksulluğun sona erdirilmesi, hayırseverlik işi olarak görülemez, bir adalet eylemidir ve insanlığın büyük potansiyelini açığa çıkarmanın anahtarıdır. Hep birlikte açlığa son verebiliriz, hastalıkları yok edebiliriz ve dünyada herkes için gelişme ve müreffeh bir yaşam sürme olanağını yaratabiliriz. Yusuf Yazıcı, kırılgan grupların dayanıklılığını artırma çalışmalarımıza, mesajlarımızı herkese ulaştırarak destek olacak.” dedi.

Yusuf Yazıcı-Milli futbolcu

Yusuf Yazıcı-Milli futbolcu

“YOKSULLUĞU ORTADAN KALDIRMA YÖNTEMLERİNİN BULUNMASINA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM”
Yoksulluğu ortadan kaldırma yöntemlerinin bulunmasına katkı sağlamak istediğini ifade eden Yusuf Yazıcı devamında şunları dile getirdi: “Bu yola çıkarken amacım yoksul insanlara yardım etmek değil, yoksulluğu ortadan kaldırmanın yöntemlerinin bulunmasına katkı sağlamak. Çünkü benim için yoksullukla mücadele, bir çeşit yardımseverlik değil; dünyada adaletin ve barışın sağlanabilmesi için çaba göstermek. Kişisel deneyimlerimi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın bu alandaki bilgisi ve imkanları ile birleştireceğim için çok heyecanlıyım. Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.”

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir