Connect with us

Türkiye Gündemi

GENÇ GİRİŞİMCİLER YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU…

SEY (Semra-Enver Yücel) Vakfı’nın yeni fikirleri ve yaratıcı gençleri desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği “Genç Girişimciler Yarışması’nın” kazananları açıklandı. Türkiye genelinde 200’den fazla lise öğrencisinin başvurduğu yarışmada Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencisi Ahmet İslamoğlu – Antiplastik projesi ile birinci oldu.

Başvuruları 5 Ocak’ta başlayan SEY Vakfı yarışmasına; “eğitim” ve “çevre” ana başlıklarında proje hazırlayanlar arasından; Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 10.sınıfta öğrenimini sürdüren Kıvanç Toper “Nikel Titanyum Enerji Kazanım Sistemi” çalışmasıyla ikinci olurken, Körfez Fen Lisesi 10.sınıf öğrencisi Nisanur Taşdibi “Akıllı Tarım” projesiyle üçüncü seçildi.

BİRİNCİYE YÜZDE YÜZ BURSLU EĞİTİM
Yarışmada birinci seçilen öğrenci Bahçeşehir Üniversitesi’nde %100 burslu lisans eğitimi, ikinci olan Bahçeşehir Üniversitesi’nde %75 burslu lisans eğitimi kazandı. Üçüncü ise projenin içeriğine göre belirlenecek bir firmada staj yapacak.

 Begüm Yücel-SEY Vakfı Başkan Vekili

Begüm Yücel-SEY Vakfı Başkan Vekili

“HER YIL DÜZENLEYECEĞİZ”
Genç Girişimciler Yarışması sayesinde yeni yetenekleri keşfettiklerini belirten SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel: “Yarışmaya katılan tüm liseli gençlerin fikirleri güzeldi, jüri üyelerimiz seçim yapmakta bir hayli zorlandı. Bu sınırları olan bir yarışma değil. Tamamen öğrencilerin hayal gücüne, inancına, azmine bağlı… Genç Girişimciler Yarışması’nı her yıl düzenli olarak yapacağız ve yepyeni ufuklar açmaya devam edeceğiz.” dedi.

SEY VAKFI ÖZEL ÖDÜLÜ VERİLDİ
Yarışmaya Van Muradiye Alpaslan Fen Lisesi’nden katılan 11. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Kaya, babasının rahatsızlığı nedeni ile acıyı dindiren ve ağrıyı azaltan omurga destek aparatı projesiyle SEY Vakfı özel ödülüne layık görüldü.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir