Connect with us

Gündem

“TELEFON KÜTÜPHANESİ” GÖRME ENGELLİLERE SES OLUYOR…

Türk Telekom, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle 10 yıl önce hayata geçirdiği “Telefon Kütüphanesi” uygulamasıyla kitapları görme engellilere ulaştırıyor. Bugüne kadar Telefon Kütüphanesi aracılığıyla 50 kategorideki 2 bine yakın sesli kitap, 13 milyon dakikadan fazla dinlendi.

Türk Telekom, “herkes için erişilebilir iletişim” anlayışıyla 10 yıldan bu yana gönüllü okuyucuların seslendirdikleri kitapları Telefon Kütüphanesi aracılığıyla görme engellilerle buluşturuyor.

Telefon Kütüphanesi'nde bugüne kadar en çok "Suç ve Ceza" dinlendi

Telefon Kütüphanesi’nde bugüne kadar en çok “Suç ve Ceza” dinlendi

EN ÇOK SUÇ VE CEZA DİNLENDİ
Telefon Kütüphanesi’nde bugüne kadar en çok dinlenen eserin ise dünya edebiyatı klasiklerinden Dostoyevski’nin “Suç ve Ceza”sı olduğu belirlendi.

“PARA TANIMA FONKSİYONU” İLE GÜVENLE ÖDEME
Görme engellilerin bilgiye erişebilmeleri amacıyla geliştirilen Telefon Kütüphanesi uygulaması; görme engellilere sesli kitap dışında da kolaylıklar sağlıyor. 2017 yılında uygulamaya eklenen “Para Tanıma” fonksiyonu, görme engellilerin ihtiyaç duydukları her an, internet bağlantısı gerektirmeden ve bir başkasına ihtiyaç duymadan ödemelerini güvenle yapabilmelerini sağlıyor.

Tablolar Konuşuyor" ile kullanıcılar dünyaca ünlü tablolara sesli betimlemeli ulaşabiliyor

“Tablolar Konuşuyor” ile kullanıcılar dünyaca ünlü tablolara sesli betimlemeli ulaşabiliyor

DÜNYACA ÜNLÜ TABLOLARA ERİŞİM
Aynı yıl uygulamaya dahil edilen “Tablolar Konuşuyor” içeriği ile kullanıcılar dünyaca ünlü tablolara sesli betimlemeli ulaşabiliyor.

6 BİNDEN FAZLA İLACIN KULLANMA TALİMATI
RxMediaPharma İnteraktif İlaç Bilgi Kaynağı iş birliğiyle hayata geçirilen “İlaç Barkodu Okuma” özelliğiyle 6 binden fazla ilacın kullanma talimatı sesli erişime açıldı.

GÜNCEL HABER ALMA İMKANI
Ayrıca Telefon Kütüphanesi uygulaması içerisinde yer alan haber servisi, kullanıcıların dünya ve ülke gündemini anlık takip edebilmelerini sağlıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir