Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRKİYE’NİN “E-TİCARET” HEDEFİ 240 MİLYAR LİRA…

Covid-19’un tüketici davranışlarını etkilemesiyle birlikte e-ticaret hacmi de arttı. 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, Türkiye’de e-ticaret hacminin 240 milyar liraya ulaşması bekleniyor.

2021 yılı perakende pazarında e-ticaret oranının yüzde 7’den yüzde 8’e, güven damgası alan e-ticaret sitesi sayısının 25’ten 100’e çıkması öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl 213 milyar lirayı bulan e-ticaret hacminin ise bu yıl 240 milyar liraya ulaşacağı öngörülüyor.

Gökhan Bülbül-EG Bilişim Teknolojileri CEO'su

Gökhan Bülbül-EG Bilişim Teknolojileri CEO’su

“COVID-19 İLE DİJİTALLEŞMENİN ÖNEMİNİ GÖRDÜK”
Dijital alanda hizmet veren EG Bilişim Teknolojileri’nin CEO’su Gökhan Bülbül, salgın döneminde dijitalleşmenin önemine dikkat çekti: “Dijital dönüşüm genellikle büyük şirketlerle bağdaştırılsa da salgın döneminde dijitalleşmenin tüm ölçeklerdeki işletmeler için önemli olduğunu gördük. Müşteri davranışları değişti, tüketiciler işletmelere daha çok dijital kanallardan ulaşmaya başladı.”

“DİJİTALLEŞEN İŞLETMELER KAZANDI”
Dijitalleşmeye ayak uyduran işletmelerin “kar sağladığını” belirten Bülbül, şunları söyledi: “Salgın tedbirlerinin getirdiği fiziki kısıtlamaları aşıp e-ticarete yatırım yapan, satış ve hizmetlerini dijitale taşıyan, dijital pazarlama verilerini kullanan işletmeler yüksek oranda karlılık elde etti. Özellikle işlerinin büyük bir kısmını geleneksel yöntemlerle yürüten işletmelerin, değişen müşteri davranışı doğrultusunda müşterilerine ulaşmak için dijitalleşme yolculuklarını başlatması gerekiyor.”

İNTERNETTEN SATIŞLARIN YÜZDE 38’E ÇIKACAĞI TAHMİN EDİLİYOR
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın hazırlayıp, Cumhurbaşkanı’nın onayladığı yıllık programa göre; 2019’da yüzde 34,1 seviyesinde seyreden, 2020’de yüzde 36,5 seviyesine yükselen internet üzerinden alışveriş yapanların oranının bu yıl yüzde 38’e çıkacağı tahmin ediliyor. Söz konusu hedefler, Türkiye’nin e-ticarette erişeceği en yüksek rakamlar olarak kayıtlara geçecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir