Connect with us

Türkiye Gündemi

GELECEĞİN YAZILIM TRENDLERİ YES TÜRKİYE’DE…

No On Fuarcılık’ın 10 – 13 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleyeceği Yazılım Endüstrisi ve Sanayisi Fuarı’nda (YES Türkiye) geleceğin yazılım trendleri sergilenecek.

Türkiye’de ilk defa organize edilecek fuarda; teknoloji dünyasında fark oluşturan ve küresel başarılara imza atmış Türk şirketleri “Gelecek Burada Kodlanıyor” temasıyla bir araya gelecek.

Halil Ekiz-No On Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı

Halil Ekiz-No On Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı

“BİLİŞİME İLGİ ARTTI”
No On Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ekiz, bilişim teknolojilerine yönelik ilginin arttığını söyledi: “Covid-19 salgın sürecinde dijitalleşme ve dijital dönüşüm sebebiyle bilişim teknolojilerine talep yüzde 77 civarında arttı. Bilişim teknolojilerinin temeli olan donanım, yazılım ve servis hizmetlerinde ortaya çıkan bu talebin beraberinde yeni iş yapış modellerini ortaya çıkardı.”

“TEKNOLOJİ TRENDLERİ TANITILACAK”
Salgınla geçen 2020’nin ardından 2021 yılında da “yeni normallerin” süreceğine işaret eden Ekiz, “Özellikle yazılım trendleri 2021 yılında yeni bir aşamaya geçti. YES Türkiye Fuarı kapsamında yer alan şirketler, ziyaretçilerine teknoloji trendlerini tanıtacak ve bu trendlere yönelik çözümler sergilenecek” dedi.

YAZILIMA YÖN VERECEK 5 TREND
Ekiz, YES Türkiye Fuarı’nda yer alacak “geleceğin trendleri” hakkında şu bilgileri aktardı:

-Blockchain entegrasyonu: Blockchain sektörler arasında ivme kazanmaya devam ediyor. Dijital defter olarak adlandırılan sistem şeffaflık sağlıyor. Blockchain’i yazılım süreçlerine dahil etmek, dolandırıcılığın önlenmesine yardımcı olacak ve ticari işlem sırasında gelişmiş güvenlik özellikleri katacak.
-Bulut merkezli yazılım geliştirme: Uzaktan çalışma normu sayesinde bulut teknoloji geçen yıla göre büyük gelişme kaydetti. Çeşitli sektörlerde yoğun bir şekilde kullanılan bulut teknolojiler, önümüzdeki dönemde yazılım geliştirmenin daha fazla bulut merkezli olarak yazılım geliştirme sürecinde yer alacak ve tüm veriler bulutta saklanacak.
-Çapraz platform ve hibrit geliştirme: Bu yeni trend önümüzdeki yıl yazılım geliştirme sürecindeki devrimi yansıtmaya yardımcı olacak. Adından da anlaşılacağı gibi yazılımın hibrit bir şekilde geliştirileceğini böylece mobil platformlar arasındaki kodlama sürecinin işlevsellik ve pazara sunma süresi sorunlarına biz çözüm olacağını gösteriyor.
-Yazılım geliştirmede büyük veri analizi: Sektördeki işletmeler ve kuruluşlar öngörü kazanmak ve önümüzdeki dönemdeki eğilimleri anlamak için büyük verileri kullanıyor. Hadoop ve Apache Spark’ın dahil edilmesiyle yazılım geliştirme genelinde veri analizi alanı geliştirilecek. Önümüzdeki dönemde büyük veri analizi yazılım geliştirme alanını güçlendirecek.
-Fintech’in hayatımızdaki yeri artacak: Salgın döneminin en hızlı dijital dönüşümünü yaşayan sektörü online alışveriş sebebiyle temassız ödeme ve finansal teknolojiler alanında yaşandı.  Yakın dönemde hem blockchain teknolojilerinin gelişmesine hem de fintech yatırımlarının hızla artarak paranın fiziksel olarak yaşantımızdan çıkmasına tanıklık edeceğiz.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir