Connect with us

Türkiye Gündemi

YABANCI KADIN GAZETECİLERLE KAPADOKYA VE İSTANBUL TURU…

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı iş birliğiyle dünyanın farklı ülkelerinden kadın gazetecileri bir araya getirdi. “Güvenli Turizm Programı” kapsamında buluşan kadın gazeteciler, “Dünya Kadınlar Günü”ne özel düzenlenen etkinlikte Kapadokya ve İstanbul’u gezdiler.

Rusya, Ukrayna, Polonya, Fransa ve Sırbistan’dan 12 kişilik grup, Kapadokya bölgesindeki kadınların iş gücüne katılımı ve ekonomiye katkılarını workshop ve etkinliklerle deneyimlediler.

GAZETECİLER, BÖLGEDEKİ KADIN GİRİŞİMCİLERLE BULUŞTU
Kapadokya’da 1700’lü yıllarda başlayan kilim dokuma sanatı, her dönemde yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor.  Bölgeyi ziyaret eden gazeteciler; kadın istihdamının ağırlıkta olduğu çanak-çömlek yapımı, seramik işçiliği, kilim dokumacılığı, şarap üretimi alanlarında seyahatlerine özel hazırlanan atölye çalışmalarıyla bölgenin kadın girişimcileriyle de buluştular. Gezi, İstanbul’un sembol yapılarından Galata Kulesi ziyareti ve boğaz turu ile sona erdi.

GÜVENLİ TURİZM PROGRAMI İLE “GÜVENLİ SEYAHAT”
Türkiye, 2020 turizm sezonu için “Güvenli Turizm Programı”nı devreye almıştı. Program, yerli ve yabancı misafirlerin sağlığını ve rahatlığını korumaya yönelik yiyecek ve içecek, ulaşım ve konaklama kuruluşları başta olmak üzere; çeşitli kurumlarda alınması gereken bir dizi önlemi içeriyor. Böylece turistler önlemlere uygun olarak seyahatlerini gerçekleştirebiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir