Connect with us

Gündem

KADIN ÜRETİCİLER KADIKÖY’DE TEZGAHLARINI AÇTI…

İstanbul Gönüllüleri’nin, Kadın Emeği Projesi (KEP) bünyesinde hayata geçirdiği pazarların ikincisi 2-19 Mart 2021 tarihleri arasında Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Üretici kadınlar, pazarlar aracılığıyla el emeği ürünlerini tüketiciyle buluşturacak.

Kadın Emeği Projesi ilk pazarı Beşiktaş’ta kurmuştu. Kadıköy İskele Meydanı’nda 350’ye yakın kadın üreticinin dönüşümlü yer alacağı ikinci pazar; 2-19 Mart tarihleri arasında her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.

SOSYAL MESAFEYE UYGUN
Üretici kadınlar; dekoratif ürünler, ahşap, kumaş, keçe ve ebru, takı ve aksesuar, yün ve tığ örgü, amigurimi, seramik ve cam, mum, sabun ve krem olmak üzere 8 kategoride ürünlerini satışa sunacak. Pazar, Covid-19 önlemleri dikkate alınarak sosyal mesafeye uygun biçimde kurulacak.

“KADINLAR ÜRÜNLERİNİ TÜKETİCİYE SUNAMIYORDU”
İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Projesi yöneticilerinden Esra Akal, salgın sürecinin özellikle evde üretim yaparak aile bütçesine katkıda bulunan kadınlar için “daha zorlu geçtiğini” ifade etti. Akal; “Üreten kadınların en büyük sorunları ürünlerini tüketici ile buluşturmaktı. Biz de bu soruna çözüm bulmak için İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Projesi’ni hayata geçirdik.” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”
Kadınların üreten bir güç olarak var olması ve pazarlar sayesinde oluşan ekonominin sağladığı katkının Kadın Emeği Projesi’nin en önemli değeri olacağının altını çizen Akal, kadın üreticilerin birbirini tamamlayabileceği potansiyel ve geliştirilebilir satış kanalları konusunda çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir