Connect with us

Türkiye Gündemi

“WE20 TECH’LE” BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE KADIN İSTİHDAMI ARTACAK…

DST Teknoloji Grubu şirketleri Mikro Yazılım, Zirve ve Paraşüt; 10 kadın mentor ve 10 kadın mentinin katıldığı WE20 TECH programını başlattı. Kadınların teknoloji alanında daha fazla yer almasını amaçlanan projeye katılanlar; “WE20 TECH” programı dahilindeki şirketlerin kadın yöneticilerinden mentorluk desteği ve kişisel gelişim eğitimleri alacak. Ayrıca yetenek gelişim programları tasarlayan anlaşmalı bir danışman şirket de koçluk eğitimi verecek. 

WE20 TECH programıyla; üniversite eğitimine devam eden kadınların en hızlı ve etkin şekilde iş hayatına hazırlanmaları ve aynı zamanda projeyi yürüten “TURKVEN ve Earlybird Venture Capital’in yatırımcısı olduğu DST Teknoloji Grubu’nun şirketleri Mikro Yazılım, Zirve ve Paraşüt’te görev yapan” kadın liderlerin yönetsel yetkinliklerini geliştirmeleri hedefliyor. Programı başarıyla tamamlayanlar bu üç şirkette  staj imkanına kavuşacak.

ÜNİVERSİTE 3. VE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ KABUL EDİLİYOR
Programa şu anda üniversitelerin bilgisayar ve yazılım mühendisliği gibi teknoloji bölümleri ile endüstri ve işletme mühendisliği bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvurabiliyor.

 Gökçe Yargan-Mikro Yazılım, Zirve ve Paraşüt İnsan Kaynakları Direktörü

Gökçe Yargan-Mikro Yazılım, Zirve ve Paraşüt İnsan Kaynakları Direktörü

“KADIN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Mikro Yazılım, Zirve ve Paraşüt İnsan Kaynakları Direktörü Gökçe Yargan, bilişim sektöründeki kadın çalışan oranının azlığına dikkat çekti: “Organisation for Economic Co-operation and Development- Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) raporunda, kadın teknoloji endeksi verilerine göre; Türkiye bilişim sektöründe yüzde 9,9 kadın istihdam oranıyla en alt sırada. En önemli sektörlerin başında gelen “yazılım sektöründe” daha fazla kadın istihdamı sağlayarak ülkemizi üst sıralara çıkartacağımıza inanıyoruz.”

“KADINLARIN POTANSİYELLERİNİ KEŞFETMESİNE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ”
Yargan, kadınların bilişim alanında potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmayı “amaçladıklarını” söyledi: “Teknoloji alanında insana yatırım yaparak sektörde az sayıdaki kadın oranını artırmak, fırsat eşitliğini sağlamak ve kadınların bu alandaki potansiyellerini keşfetmelerine destek vermek istiyoruz. Teknoloji alanında istihdamın artırılmasındaki çözüm yollarından birinin de sektördeki rol model kadınların mentorluk programlarıyla üniversitelerde okuyan genç kadınlara yol göstermesi olduğuna inanıyoruz. WE20 TECH ile gençlere bu yönde de desteklemeyi hedefliyoruz.”

“ÖNEMLİ BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ”
WE20 TECH ile “önemli” bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade eden Yargan, konuya ilişkin şu detayları dile getirdi: “İş hayatına adım atmadan önce, bir liderin sana mentor olmasını ister misin? mottosuyla yola çıktık. WE20 TECH, bizler için büyük önem taşıyan bir sosyal sorumluluk projesi; proje kapsamında hem workshoplar düzenliyoruz hem de birebir görüşmeler ile iş hayatına dair hedefleri ve kişisel gelişim alanları üzerine çalışma fırsatı sunuyoruz. Program sonunda güçlü performans gösteren mentiler staj programına kabul edilerek Mikro Yazılım, Zirve ve Paraşüt’ün bir parçası olacak.”

“W20 TECH’İ HER YIL ORGANİZE ETMEK İSTİYORUZ”
Projenin ilk etapta İstanbul ve Ankara ile sınırlandırıldığını belirten Yargan; “Proje kapsamını genişleterek her yıl düzenlemeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor Program dahilinde “kişisel etkinlik ve hedefleri belirleme”, “efektif iletişim” ve “doğru soru sorma teknikleri” workshopları düzenlenecek. Grup şirketleri olarak, teknoloji ve yazılım dünyasının öncülerinden biri olmayı sürdürüyor ve değişen dünyanın yeniliklerine adapte olmaya devam ediyoruz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir