Connect with us

Türkiye Gündemi

AKSA ENERJİ, YATIRIM YAPTIĞI AFRİKA ÜLKESİ SAYISINI DÖRDE ÇIKARDI…

Aksa Enerji; Afrika kıtasında Gana, Mali ve Madagaskar’dan sonra Kongo Cumhuriyeti’nde de faaliyete geçeceğini açıkladı. Şirket ayrıca Asya kıtasındaki Özbekistan’da “740 MW” kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

Aksa Enerji’nin açıklamasında; Kongo’nun Pointe-Noire şehrindeki 50 MW’lık kurulu güce sahip doğal gaz çevrim santralinin 30 yıl süreyle işletme hakkının alınmasına yönelik imtiyaz sözleşmesi imzalandığı, anlaşma kapsamında kurulu gücün 50 MW’lık kapasite artışıyla 100 MW’a ulaştırılacağı ifade edildi.

Cemil Kazancı-Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su

“AKSA ENERJİ, ACİL ENERJİ İHTİYACINA ÖNCELİK TANIYOR”
Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, acil enerji ihtiyacı olan bölgelere öncelik verdiklerini söyledi: “Uluslararası arenada yatırım görüşmelerimize uzun süredir devam ediyorduk ve bu hafta içerisinde hem Özbekistan hem de Kongo’da resmiyete kavuşan sonuçlar oldu. Şirket olarak acil enerji ihtiyacı olan bölgeleri her zaman öncelik olarak görüyor ve yatırım planlamalarımızı da buna göre yapıyoruz.”

“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”
Kongo’nun Pointe-Noire şehrindeki 50 MW kurulu güce sahip doğal gaz santralinin 30 yıl süre ile işletme hakkına yönelik bir imtiyaz sözleşmesi imzaladıklarını kaydeden Kazancı, “Gelecek dönemde bu santralin kapasitesini 50 MW artırarak 100 MW’lık kurulu güce sahip olmasını sağlayacağız. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir