Connect with us

Reel Sektör

COVID-19 SÜRECİNDE ANADOLU EFES’TEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında kapanan yeme içme sektörü işletmeleri çalışanlarına yönelik dayanışma etkinliğine 1 milyon TL kaynak ayıran Anadolu Efes’in Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş, “Bu zor günlerde sektör emekçilerinin yanında olmak istiyoruz. Desteğimizin hızlı ve etkin olabilmesi için Ahbap Derneği ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent ise şunları söyledi: “Derneğimize başvuran tüm destek taleplerini titizlikle değerlendirip 1 milyon TL’lik kaynağın gerçekten ihtiyaç duyan çalışanlar ve ailelerine gitmesi için çalışacağız.”

 

Sanatçı Haluk Levent’in kurduğu Ahbap Derneği’yle birlikte Covid-19 salgını yüzünden kapanan yeme içme sektöründeki işletmelerde çalışanlara maddi anlamda destek olabilmek için “Dayanışma Birlikte Güzel” adlı örnek bir uygulamaya imza atan Anadolu Efes, yardım etkinliğine 1 milyon TL’yle katkı sağladı. Söz konusu kaynak sektörün işsiz kalan emekçilerine ve ailelerine temel ihtiyaç malzemesi temininde kullanılacak.

 

Tuğrul Ağırbaş-Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü

 “ZOR GÜNLERİNDE SEKTÖR EMEKÇİLERİNİN YANINDA OLMAK İSTİYORUZ”
Konuyla ilgili açıklamasında Covid-19 sebebiyle yeme içme sektöründeki yaklaşık 20 bin işletmenin devletin aldığı karar doğrultusunda faaliyetlerini durdurduğuna dikkatleri çeken Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş “Garson, aşçı, barmen, komi gibi bu sektöre emek vermiş binlerce kişinin bu durumdan olumsuz olarak etkileneceğini, bir kısmının işini kaybettiğini, bir kısmının maaşlarını almakta zorlandığını ve bir kısmının ücretsiz izne çıkarıldığını gözlemliyoruz. Bu zor günlerde sektör emekçilerinin yanında olmak istiyoruz. Desteğimizin hızlı ve etkin olabilmesi için Ahbap Derneği ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Haluk Levent

“GERÇEKTEN İHTİYAÇ DUYANLARA GİTMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent ise şunları söyledi: “Anadolu Efes’in bu cömert desteği yeme-içme ve eğlence sektörünün mağdur çalışanlarına nefes aldıracak. Derneğimiz Ahbap’ın varlığı zor günlerden geçtiğimiz böylesi zamanlarda daha da anlam kazanıyor. Derneğimize başvuran tüm destek taleplerini titizlikle değerlendirip 1 milyon TL’lik kaynağın gerçekten ihtiyaç duyan çalışanlar ve ailelerine gitmesi için çalışacağız.”

 

DAĞITILAN KARTLARLA ONLİNE ALIŞVERİŞ DE YAPILABİLECEK
İşini kaybeden sektör çalışanları Ahbap‘ın web sitesini (ahbap.org) tıklayarak kampanyadan yararlanabilecek. Başvurular, Anadolu Efes’in belirlediği kriterlere göre değerlendirilecek ve ayrılan kaynağın gerçekten ihtiyacı olanlara ulaştırılması için azami özen gösterilecek. Uygun görülen kişilere temel ihtiyaç malzemelerini karşılayabileceklerini kartlar verilecek. Kartlarla online alışveriş de yapılabilecek.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir