Connect with us

Finans & Ekonomi

FRANSIZ LEGRAND’DAN TÜRKİYE’DE YATIRIM ATAĞI

Türkiye’de 5,5 milyon Euro’luk yatırımla yeni fabrika projesine imza atan Fransız Legrand Grup’un Avrupa’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Frederic Xerri, “2018 yılında Türkiye’de çok güzel performans sergiledik. Globalde yüzde 8,6 oranında büyüyen Legrand, aynı dönemde Türkiye’de yüzde 40 büyüdü. 2019’da ise Türkiye’de yine çift haneli büyüdük. 2022 hakkında dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmeleri ön görerek yorum yapmam oldukça zor fakat Legrand Grup olarak Türk iş gücüne ve Türkiye’ye inanıyoruz.” dedi.

 

 

 

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için ürün ve sistemler geliştiren Fransız Legrand Grup; 5,5 milyon Euro’luk yatırımla Türkiye’de yeni bir fabrika projesine imza attı.

Alanında dünya ölçeğindeki dev kuruluşlar arasında yer alan Legrand Grup’a ait İnform’un son teknolojiyle donatarak ve Endüstri 4,0 yaklaşımıyla inşa ettirdiği Kocaeli Gebze’deki fabrika; UPS sektöründe tüm üretim süreçlerini bünyesinde barındıran tek kuruluş olma özelliğine ve neredeyse tamamı kapalı 28 bin 500 metrekare alana sahip.

300 kişilik uzman ekibin çalıştığı İnform’un fabrikasında sargılı elemanlar, dış etkenlerden izole edilmiş elektronik kart dizgi tesisi, mekanik üretim atölyesi ve montaj hatlarının yanı sıra Ar-Ge ve Müşteri Hizmetleri Merkezi bulunuyor.

Yüksek verimli trafo, LED aydınlatmalar, hareket ve varlık sensörleriyle sürdürülebilir dünyaya katkı sunan İnform’un çevre dostu olan ve düşük enerji tüketen ekipmanlara ev sahipliği yapan yeni fabrikası; her bir dağıtım panosunda tüketimi izleyip aksiyon alabilen güç analizörleri ve gün ışığından yararlandıran çatı tasarımıyla öne çıkıyor.

“TÜRKİYE’DEKİ İNSAN GÜCÜNE GÜVENİYORUZ”
Legrand Grup Avrupa’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Frederic Xerri; tam da Türk Lirası’nda devalüasyon ve buna bağlı olarak ekonomide daralmanın meydana geldiği Ağustos 2018’de Türkiye’ye yeni yatırım kararı aldıklarını ve bu yöndeki kararın Grup CEO’su Benoit Coquart tarafından Türkiye ziyaretinde açıklandığını söyledi. Söz konusu projenin pratiğe dönüşmesinin gururunu yaşadıklarını belirten Xerri, grubun üst düzey yönetiminin Türkiye’deki insan gücüne, yaratıcılığa ve desteğe güvendiklerini kaydetti.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR KALİTE VE VERİMLİLİK ELDE EDECEĞİZ”
Xerri, yeni fabrika ve Türkiye’deki performansları hakkında şunları dile getirdi: “Endüstri 4,0 çerçevesinde yapılandırdığımız üretim süreçleri ile sürdürebilir kalite ve verimlilik elde edeceğimizi biliyoruz. Bu beklenen iş sonuçlarının da Legrand Türkiye’de daha fazla iş imkânı getireceğini ön görüyoruz. 2018 yılında Türkiye’de çok güzel performans sergiledik. Globalde yüzde 8,6 oranında büyüyen Legrand, aynı dönemde Türkiye’de yüzde 40 büyüdü. 2019’da ise Türkiye’de yine çift haneli büyüdük. 2022 hakkında dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmeleri ön görerek yorum yapmam oldukça zor fakat Legrand Grup olarak Türk iş gücüne ve Türkiye’ye inanıyoruz.”

Frederic Xerri ve Levent Ilgın

Nesnelerin interneti üzerine yoğunlaşacaklarının bilgisini veren Xerri; “2019’da nesnelerin internetinden 450 milyon euro ciro sağladık. 2020’de bunu 1 milyar Euro’ya çıkarmayı hedefliyoruz. Nesnelerin interneti ile arkasına girilmeyen büyük nesnelerin uzaktan bakım ve onarımı yapılabilecek.” dedi.

“METREKARE BÜYÜKLÜĞÜ ÜÇE, KAPASİTE İKEYE KATLANDI”
Legrand Türkiye Müdürü Levent Ilgın ise son iki yılda Türkiye’deki fabrikalarında metrekare büyüklüğünün üçe; tamamen otomasyona geçilen makine parklarındaki üretim kapasitesinin ise ikiye katlandığını kaydetti.

36 BİN ÇALIŞAN, 180 ÜLKEDE TİCARİ FAALİYET

180 ülkede ticareti faaliyeti olan Fransa merkezli Legrand Grup’un 36 bini aşkın çalışanı ve yaklaşık 230 bin farklı ürün referansı var. Konutlar, ticari ve endüstriyel yapılar için “trafo, şalt ürünleri, dağıtım panoları, kesintisiz güç kaynağı, kablo taşıma sistemlerinden; anahtar priz, ev otomasyon sistemleri, acil durum aydınlatma ürünleri, yapısal kablolama ve aydınlatma kontrol sistemlerine kadar uçtan uca komple sistem çözümleri” sunmakta.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir