Connect with us

Türkiye Gündemi

25. AYDIN DOĞAN ÖDÜLÜ DR. ÖZLEM TÜRECİ VE PROF. DR. UĞUR ŞAHİN’E…

Aydın Doğan Vakfı’nın 25 yıldan bu yana bilim, kültür, edebiyat ve sanat gibi farklı alanlarda başarılı kişi veya kurumlara verdiği “Aydın Doğan Ödülü” bu sene, dünyada ilk Covid-19 aşısını geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e takdim edildi. 

25’inci Aydın Doğan Ödülü’nü Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e  Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan takdim etti.

Dr. Özlem Türeci

Dr. Özlem Türeci

“COVID-19 AŞISINI BULMAYI GÖREV EDİNDİK”
Dr. Özlem Turacı, 30 Kasım 2021 tarihinde Almanya’nın Mainz şehrinde  gerçekleşen ödül töreninde Covid-19 aşısını bulmayı “görev edindiklerini” ifade etti: “Ortaklarımız, bize güvenenler, bir taraftan akademi dünyası, diğer taraftan ilaç sanayi ve ekonomi çevreleri arasında hareket etmek ve bunları birleştirmek bizim için başarı oldu. 23 ay önce başlayan pandemiyle mücadeleye ufak bir katkı sunmaktan dolayı gururluyuz. Diğer aşıları üretenler için de mutlu oluyoruz. Bağışıklık açısından önemli mesafe kat ediliyor.”

“MEDYA DOĞRU BİLGİLENDİRMELİ”
Pandeminin etkisiyle “beden ve ruh sağlığını bozulduğuna” dikkat çeken Dr. Türeci, “Neyin neden nasıl olduğu konusunda herkesin bilgilendirilmeye ihtiyacı var. İşte burada medyanın önemi büyük. Sosyal sorumluluk üstlenen bir medya gerekiyor.” dedi.

Prof. Dr. Uğur Şahin

Prof. Dr. Uğur Şahin

“SABIRLA ÇALIŞTIK”
Ödülle taçlandırılan Covid-19 aşısı için “35 yıllık araştırmalarımızın bir ürünü” diyen Prof. Dr. Uğur Şahin, “sabırla çalıştıklarını” dile getirdi: “Aydın Doğan Vakfı’nın sahip olduğu değerler bizim de benimsediğimiz ve temsil ettiğimiz değerlerle örtüşüyordu. Bu değerler; yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sosyal alanda olduğunu gibi toplumsal alanda bütünsel bir yaklaşımla, kültürel ve sosyal kalkınma ve gelişmeler açısından, özellikle de gençlerin eğitimi ve özellikle kız çocuklarının eğitimine verilen önemdir. Bu ödüle bizi layık gördüğünüz için duyduğumuz gurur ve müteşekkirlik duygusunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu başarı sadece 18 ay değil, 35 yıldır araştırmalarımızı sürdürmemizin bir sonucudur. Yüzlerce deney ve araştırma yaptık. Birçoğunu umulan sonuçları vermediği için başarısız saydık. Sonuçlar olumsuz da olsa başarıya ve ilerlemeye inancımız devam etti. Bunların üst başlığı hep sabır.”

“TEDBİRLERE UYUN”
Covid-19’un yeni varyantlarına karşı uyaran Şahin, tedbirlere “sıkı sıkıya uyulmasını” istedi: “Önümüzde çetin geçecek dört-beş kış ayı var. Herkesten sabır göstermelerini rica ediyoruz. Yeni varyantlara karşı sadece aşıyla değil; diğer tüm tedbirlere de uyarak kendimizi ve ailemizi koruyabiliriz. Ancak iyimserliğimizi kaybetmeyin. Önümüzdeki yaz aylarında virüse karşı bağışıklığı sağlamaya biraz daha yaklaşacağımıza inanıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir