Finans & Ekonomi

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜ 2021 YILI İHRACAT HEDEFİNİ AŞTI…

Türk İklimlendirme Sektörü; 2021 yılının başında yıl sonu için hedeflediği 5 Milyar dolarlık ihracat rakamını Ekim ayı itibariyle aştı. 5 milyar 65 milyon dolarlık büyüyen sektörün yıl sonunda 6 milyar doları geçmesi bekleniyor.

İklimlendirmede ihracat 2020 Ekim ayına kıyasla yüzde 35,6 oranında artarken; 2021 yılbaşından bu yana genel ihracattan aldığı pay yüzde 2,8’i buldu. Türkiye’de Ocak – Eylül arasında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 83,4 iken; iklimlendirme sektöründe aynı aylar arasında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 96,1’e ulaştı.

Mehmet Şanal-İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı

“İHRACATA DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR”
İhracatçı şirketlere destek olmak amacıyla fuarlarda “info standlar” kurup; “ticari heyetler” ve “reklam kampanyaları” düzenlediklerini belirten İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, “2021 yıl sonu için koyduğumuz 5 milyar dolarlık ihracat büyüklüğünü Ekim ayı itibariyle geçtik. Bu seneyi 6 milyar doları aşan bir seviyede kapatacağımızı öngörüyoruz. Türk İklimlendirme sektörü tüm paydaşlarıyla hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Dünya’nın her coğrafyasında yaptığımız yoğun mesainin karşılığını alıyoruz. Bunun yanı sıra; fuarlarda ihracatçı şirketlerimize destek olmak adına info standlar kuruyor, ticari heyetler ve reklam kampanyaları düzenliyoruz. Gelecek yıl Türkiye’nin partner ülke konumunda yer alacağı ‘MCE – Mostra Convegno Expocomfort Fuarı’ için de çalışmalarımız sürüyor. İhracatçılarımız için bu fuarın Ülkemiz ürünlerinin satış ve pazarlama ayağında önemli bir katma değer sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Bizi Paylaşın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Exit mobile version