Connect with us

Türkiye Gündemi

HAVALİMANLARINDA SABİHA GÖKÇEN’DEN DÜNYADA BİR İLK…

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) dünya havacılık sektöründe bir ilke imza atarak “Uzaktan Kontrol Sistemi”yle çalışan yolcu biniş köprüsünü gerçek bir uçuş operasyonunda kullandı.

Operasyon ve yolcu deneyimini kolaylaştırmak amacıyla yatırımlarını sürdüren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; (İSG) yolcu biniş köprüsü hizmeti sunan “TK Elevator” iş birliğiyle geliştirdiği biniş köprüsünü 301 numaralı “Yolcu Biniş” hattında devreye aldı. Bu yeni teknoloji; 22 Ekim 2021 tarihinde uzaktan kontrol sistemiyle çalışan köprüye yanaşan ilk yolcu uçağı sayesinde dünyada ilk kez gerçek operasyonda ve ticari bir uçuşta deneyimlendi.

Berk Albayrak-İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (ISG) CEO’su

Berk Albayrak-İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (ISG) CEO’su

“HEDEFİMİZ MAKSİMUM VERİMLİLİK”
ISG CEO’su Berk Albayrak, operasyonlarda “maksimum verimlilik”, “konfor” ve “güvenlik” sağlamayı hedeflediklerini söyledi: “Uçuş ve yolcu deneyimlerini kolaylaştırmak için inovatif çözümler geliştirmeyi sürdürüyoruz. 2021 yılı başında TK Elevator şirketiyle iş birliğine gittik ve Uzaktan Kumanda Sistemi’nin projelendirme aşaması başladı. Ortaklaşa inovasyonla, Sabiha Gökçen’in sahadaki deneyimiyle teknoloji, donanım ve yazılımı bir araya getiren RCS çözümünü geliştirdik. Uzaktan Kumanda Sistemi sayesinde, biniş köprüsü klasik çalıştırma sistemi yerine kontrol odasından komuta ediliyor. Operatörlerin bir köprüden diğerine geçmek için harcadığı zamandan tasarruf etmelerini sağlayan bu sistemle, operasyonlarımızda maksimum verimlilik, konfor ve güvenlik sağlamayı hedefliyoruz.”

“OPERASYONLAR KESİNTİSİZ HALE GELDİ”
Uzaktan Kumanda Sistemiyle operasyonların “kesintisiz” hale getirildiği hatırlatan Albayrak, köprülerin “manevra sürelerinin” iyileştirildiğinin altını çizdi: “Bu sistem operatörlerimizin zamandan tasarruf etmelerini sağlayarak iş verimliliğini de artırıyor. Dünyada havacılık sektöründe bir ilke imza atarak, operasyonel bir havalimanında uzaktan kumanda edilen biniş köprüsünü ilk kez bir uçuş operasyonumuzda kullanaktan mutluluk duyuyoruz. Teknoloji yatırımlarımızla her alanda rekabette üst seviyeye ulaşmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir