Connect with us

Finans & Ekonomi

EMA MİLANO 2021’DE TAYVAN RÜZGARI…

İmalat endüstrisi operatörleri açısından en önemli niteliğindeki dünya takım tezgahı fuarı EMO Milano 2021, 4-9 Ekim tarihleri arasında İtalya’daki Fieramilano Rho’da düzenlendi. Fiziki ortamda gerçekleşen fuarda akıllı metal şekillendirme-kesme makineleri, makine aletleri, katımlı süreçler ve mekanik aksamlar tanıtıldı.

 

Yaklaşık 1950 şirket ve 43 bini aşkın çalışanla takım tezgahı sektöründe dünyanın en büyük 9’uncu imalatçı ülkesi konumundaki Tayvan, başta HIWIN ve AXILE 47 markasıyla EMO Milano 2021’de boy gösterdi. Tongtai Machine and Tool Co., Ltd, Fair Friend Enterprise Co., Ltd., Buffalo Machinery Co., Ltd., L&L Machinery Industry Co., Ltd., Hiwin Technologies Corp. firmaları, 5 Ekim’deki online seminerde ürünlerini ve “akıllı ötesi” çözümlerini Türk sanayicilerine de tanıttı.

“TAYVAN, ENDÜSTRİ 4.0 YOLCULUĞUNA DEVAM EDİYOR”
Akıllı Makine Tanıtım Ofisi Müdürü Yung-Hsiang Lai, webinarın açılışında Covid-19 salgınının akıllı üretimin önemini artırdığını belirterek şunları kaydetti: “İstihbarat ve otomasyon kavramı artık trend. Dünyanın en büyük 5’inci takım tezgahı ihracatçısı Tayvan, sağlam IoT, yapay zeka ve büyük veri teknolojileri temeli ile dünyaya akıllı toplam çözümler sunma yeteneğine sahip. Ayrıca, Tayvan’ın takım tezgahı üreticileri, küresel alıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek hassasiyetli, yüksek teknolojili, yüksek katma değerli ürünleri makul bir fiyata üretebilecek hareketliliğe ve esnekliğe de sahip. Pandemi sonrası dönemde Tayvan endüstri 4.0 yolculuğuna hızla devam ediyor.”

TAYVAN MAKİNE ENDÜSTRİSİ YEŞİL KONSEPTİYLE DE ÖNE ÇIKIYOR…
Sürdürülebilirliğinin önemine inanan Tayvan makine endüstrisi, sadece akıllı teknolojileri ve esnek çözümleriyle değil, aynı zamanda yeşil konseptiyle de öne çıkıyor. Web seminerinin ana bölümünde Tayvan Mükemmellik Ödülü sahibi işletmeler en yeni akıllı çözümleri ve teknolojileri hakkında bilgiler aktardı.

Tayvan’ın önde gelen takım tezgahı üreticisi ve tanınmış anahtar teslimi çözüm sağlayıcısı Tongtai, tekli makineler için otomasyon çözümünü sundu.

Dünyadaki üçüncü büyük takım tezgâhı grubu ve dünya çapında 37 takım tezgâhı markası ile 50 üretim tesisine sahip FFG ise fuarda en son teknolojilerle geliştirdiği “parça tanıma ve yapay zeka temelli, personel denetimlerine ihtiyacı azaltacak ve yönetim verimliliğini artıracak“ akıllı takım tezgâhlarını, akıllı üretim hatlarını ve akıllı üretim yönetimi anahtar teslim çözümlerini katılımcılara anlattı.

Çevik, akıllı dik işlem merkezleri tasarlamakta, inşa etmekte ve imalatçılara otomasyon çözümleri sağlayan AXILE de, otomasyon üretimine yardım için geliştirdiği yüksek hızlı 5 eksenli VMC olan AXILE G6 MPC & G8’i tanıttı. AXILE çığır açan tasarım konseptleri, gelişmiş patentli teknolojileri, başta “uzay, hadde ve kalıp, tıp ve siparişe göre üretim sanayileri olmak üzere” kompleks parça ve elemanlarıyla tanınıyor.

L&L fuarda, tüm prosesi tek makinede sağlayan, savunma sanayi, büyük vinçler, plastik ve kauçuk makine sanayi, çelik sanayi, yeşil enerji sektörü için açık deniz rüzgar türbinleri gibi ağır ve uzun şaft özellikli makinalar için tasarlanan yeni LLS-M çok eksenli karmaşık işleme merkezinin tanıtımını yaptı.

Hareket kontrol ve sistem teknolojisi üretiminde lider HIWIN fuarda, ağırlıklı olarak otomasyon dünyasına, genel olarak mekanik endüstrisine ve takım tezgahlarına odaklanan lider ürünlerini tanıttı. HIWIN ürünleri bilyalı cıvata, kızak, rulman ve DATORKER robot redüktörden, endüstriyel veya medikal robotlar ile çok fonksiyonlu ve doğa dostu olan yüksek hızlı, yüksek hassasiyette döner tablalara kadar çeşitlilik gösteriyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir