Connect with us

Türkiye Gündemi

TÜRKİYE’NİN İLK İHRACAT ODAKLI MENTÖRLÜK PROGRAMI BAŞLADI…

Ege İhracatçı Birlikleri’nin, EMCC (European Mentoring & Coaching Council /Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği) ve TurkishWIN iş birliğiyle düzenlediği ihracat odaklı ilk mentörlük programı EİB Export-Up başladı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, genç ve kadın girişimcilere yönelik düzenlenen programın 6 ay süreceğini açıkladı.

EİB Export-Up’a şu ana kadar 50’yi aşkın faydalanıcının başvurduğunu söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, tüm faydalanıcı-mentör eşleşmelerinin beklentiler ve özgeçmişler dikkate alınarak yapıldığını vurguladı.

Jak Eskinazi-Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı

Jak Eskinazi-Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı

“GÖRÜŞMELER 6 AY BOYUNCA SÜRECEK”
Program için belirlenen 6 aylık süre boyunca faydalanıcı-mentör görüşmeleri yapılacağını belirten Eskinazi, “Dış pazar araştırması, e-ticaret, mikro ihracat, fuar ve devlet destekleri gibi başlıklarda ayda en az bir kez eğitimler düzenlenecek. Başarı hikayeleri, deneyim paylaşımı etkinlikleri ve paydaş kuruluşlar arasında yer alan bir DHL firması da eğitimler organize edecek.” dedi.

“AMACIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİR İHRACAT ARTIŞI”
Eskinazi, sürdürülebilir ihracat artışı sağlamak istediklerinin altını çizdi: “Geleceğin dünyasının bugünden şekillendiği bir dönemde önceliğimiz; bu hızlı değişime ve dönüşüme en uygun şekilde ayak uydurmak için güçlü ekipler kurmak, gençlerin ve kadınların gelişimine, kariyer yolculuklarına destek olmak, ihracat potansiyellerini ortaya çıkarmak ve ihracatı tabana yayarak bölgemizde sürdürülebilir ihracat artışını sağlamak. Ülke genelinde bir mentörlük programı kurgulayan ilk İhracatçı Birlikleri olmanın, tüm paydaşların birlikte çalışacağı, üreteceği ve katma değer yaratacağı bir ortam oluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Ve Türkiye’de öncü olduğumuz bu çerçeve önemini hep koruyacak. Bir kriz bitse başka kriz çıkacak, bir trend geçse yenisi gelecek ancak sürdürülebilir başarının temeli hep aynı kalacak. Çünkü deneyimin gücüne inanıyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir