Otomobil

YERLİ OTOMOBİL TOGG’A “iF TASARIM” ÖDÜLÜ…

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) otomotiv şirketi Pininfarina iş birliğiyle tasarladığı  “C-SUV” modeliyle, iF Tasarım Ödülleri’nin “Profesyonel Konsept” kategorisi “mobilite” alanında ödül kazanan ilk Türk markası oldu.

1954 yılından bu yana verilen iF Tasarım Ödülleri’nde bu yıl 52 ülkeden 10 bine yakın ürün ve proje yarıştı. TOGG tasarım ekibinin 150 bin saatlik çalışması ve Pininfarina’nın stratejik ortaklığıyla tasarlanan C-SUV, “Profesyonel Konsept” kategorisinde ödüle layık görüldü. C-SUV modelinin ilk seri versiyonu 2022’nin son çeyreğinde banttan inecek.

M. Gürcan Karakaş-TOGG CEO’su

“TÜKETİCİ İÇGÖRÜLERİNDEN YOLA ÇIKTIK”
TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş tüketici içgörülerini dikkate alarak tasarım yaptıklarını belirtti: “Tasarım hedeflerimizi ve aracımızın teknik tanımını kullanıcı içgörülerinden yola çıkarak gerçekleştirdik. Hem başlangıçta yerli ve yabancı 18 olan tasarım evi sayısının 3’e indirilmesinde hem nihai tasarım temasının oluşumunda hem de bu temayı 3 boyutlu hale getiren Pininfarina’nın seçimi sürecinde, yakın zamanda Tasarım Lideri olarak ekibimize katılan tasarımcımız Murat Günak’tan destek aldık.”

“DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Tasarımların şu ana kadar 27 AB ülkesi ile Çin, Japonya ve Rusya’da tescillediğini hatırlatan Karakaş: “Böylesine nitelikli bir ödülle taçlandırılması bizleri daha iyisini yapmak konusunda yüreklendiriyor.” dedi.”

Bizi Paylaşın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Exit mobile version