Connect with us

Gündem

ECZANELER “TAKASLA” EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR…

Eczaneler, miadı dolmuş ürünlerden dolayı zarar ediyor. Eczanelerin sağlık ürün ihtiyaçlarını tedarik eden Novadan, son kullanma tarihi yaklaşan yüksek stoklu ürünlerin çöpe atılmasını engellemek için takas sistemi geliştirdi. Takas yöntemiyle şimdiye kadar 4,6 milyon TL ekonomiye kazandırıldı.

Takas yöntemi, eczacılara nefes aldırdı. Eczanelerde satılan “ilaç dışı” kategoride yıllık 1,5 milyar dolarlık pazar bulunuyor. Pazarın yüzde 80’den fazlası ise ithal ürünlerden oluşuyor. Takas yöntemiyle elde kalan ithal ürünlerden oluşacak zararın da önüne geçilebiliyor.

Haki Poyraz-Novadan’ın Kurucu Ortaklarından

Haki Poyraz-Novadan’ın Kurucu Ortaklarından

“TAKAS SİSTEMİ ECZACILIK EKOSİSTİME AVANTAJ”
Takas sisteminin ülke ekonomisine ve eczacılık ekosistemine avantaj sağladığını ifade eden Novadan’ın Kurucu Ortaklarından Haki Poyraz: “Eczaneler miadı dolmuş ürünlerden dolayı yılda ortalama 20 bin TL kaybediyor. Bu sorunu çözmeye odaklanarak geliştirip kullanıma sunduğumuz takas sistemimizle şimdiye kadar 4,6 milyon TL’yi ekonomiye kazandırdık. Anne bebek ürünleri, besin takviyeleri, dermokozmetik gibi ilaç dışı kategoride yıllık 1,5 milyar dolarlık bir pazar var. Pazarın yüzde 80’den fazlası ise ithal.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir