Connect with us

Türkiye Gündemi

KADIKÖY’DE OSMANLI SARAY MÜZİĞİ TINILARI…

Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Osmanlı Saray Müziği eserlerinin de icra edildiği Barok Şöleni’ne ev sahipliği yaptı. Şölende, Osmanlı Saray Müziği’nin yanı sıra, Fransız ve İtalyan eserler de seslendirildi.

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen şölende, Türkiye’nin ilk konservatuvar eğitimi almış kontrtenor sanatçısı Kaan Buldular ve klasik gitar sanatçısı Hande Cangöçke sahne aldı. Cangökçe, Buldular’a “dönem müziği enstrümanlarından, lavta ailesinden ve Osmanlı Saray müziğinde kullanılan” archlute’yle eşlik etti. Buldular ve Cangökçe’nin kurduğu Duo Lamente, Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’ndeki müzik ziyafetini  izleyenleri geçmişe götürdü.

FRANSIZ VE İTALYAN ESERLER DE YER ALDI
Barok döneminde bestelenmiş Osmanlı Saray Müziği örneklerinin seslendirildiği eserlerin düzenlemelerini de Kaan Buldular ve Hande Cangökçe yaptı. İkili repertuarında Osmanlı müziğinin yanı sıra Fransız ve İtalyan barok eserlere de yer verdi.

OSMANLI SARAY MÜZİĞİNİN UNSURLARINDAN BİRİ HALİNE GELDİ
16 ve 17’nci Yüzyıl’da başta İtalya Avrupa ülkelerinde solo enstrüman olarak kullanılan ve Osmanlı’ya taşınan archlute, Osmanlı Sarayı’nda icra edilen müziğin unsurlarından biri haline geldi. 14 teli bulunan archlute, lavtalar arasında en geniş ses aralığına sahip.

Kaan Buldular ve Hande Cangökçe

                     Kaan Buldular ve Hande Cangökçe

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir