Connect with us

Türkiye Gündemi

“YTONG EV” İLE HAYALİNİ İNŞA ET…

Türkiye’nin öncü gazbeton üreticisi Türk Ytong, Covid-19 salgını etkisiyle müstakil evlere yönelen tüketiciler için hızlı inşa edilen güvenli bir yapı geliştirdi. Şirket, “Ytong Ev” adını verdiği sistemle kendi evini yapmak isteyenleri fikir aşamasından evin tamamlanmasına kadar her adımda destekleyecek.

Evini inşa etmek isteyenler depreme dayanıklı, A sınıfı enerji verimliliğine sahip konutlarına 8 ila 10 hafta arasında kavuşabilecek.

EV VE ARSALARA YOĞUN TALEP
Salgın döneminde insanların kalabalıktan uzak müstakil bir evde oturma isteği arttı. Özellikle şehre yakın bölgelerdeki ve yazlık kesimlerdeki müstakil ev ve arsalar yoğun taleple karşı karşıya kaldı. Birçok kişi de arazi satın alıp kendi yapısını inşa etmeye yöneldi.

EV İNŞA ETMEK KOLAYLAŞIYOR
Ev inşa etmenin aşamalarını analiz eden Türk Ytong; kendi evini yapmak isteyenleri desteklemek için Ytong ev kataloğundaki ev modellerinin; mimari proje, statik, mekanik, elektrik ve akustik projelerinin uygulama detaylarını müşterilerine hazır ve ücretsiz şekilde veriyor. Evlerin inşası için gereken ürünler de montaja hazır biçimde teslim ediliyor. Tüm bu hizmetler, ev yapanların projelendirme maliyetinden ve zamandan tasarruf etmesini sağlayarak inşaat sürecini hızlandırıyor.

Fethi Hinginar-Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı

Fethi Hinginar-Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı

“SALGIN SÜRECİNDE TALEP ARTTI”
Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Covid-19 salgın sürecinde ev inşa etme talebinin arttığını dile getirdi: “Bize sürekli ‘Kendi evimi yapabilir miyim?’ sorusu geliyordu. Salgın döneminde en küçük arazi veya arsası olanlar ev yapmak istediler. Bu talebe cevap verecek şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık ve Ytong paneller ile inşa edilen tek ve iki katlı konut yapım sistemimizi yeniledik. Mimarlarla iş birliği yaparak ülkemiz şartlarına uygun, güncel tasarım trendlerini yansıtan yeni ev modelleri tasarladık. Müşterilerimize yapım hizmeti sunacak uygulamacı çözüm ortaklarımızı belirleyerek Ytong Ev projesini hayata geçirdik.”

“KONUT DÖNÜŞÜMÜNÜ DE DESTEKLEYECEK”
Hinginar, Ytong Ev’in konuttaki dönüşüme destek olacağının altını çizdi: “Geliştirdiğimiz projeyle toplumda ortaya çıkan güncel bir talebi karşılarken, bir yandan da ülkemizin acil ihtiyacı olan, güvenli konut dönüşümüne katkı sunmayı amaçladık. Ytong Evlerin, ülkemizde depreme dayanıklı, enerji verimliliğini önceleyen güvenli konut dönüşümüne iyi bir model olacağını ve bu yöndeki çalışmalara katkı sunabileceğini düşünüyoruz.”

Tolga Öztoprak-Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı

Tolga Öztoprak-Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı

“İHTİYACA YÖNELİK TASARLANDI”
Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak ise kendi evini yapmak isteyenlerin ihtiyacına yönelik bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti: “Ytong Ev için farklı büyüklüklerde, kullanışlı, tek ve iki katlı ev modelleri hazırlandı. Crid Architects’ten Emre Engin ve Nergis Kahraman’ın Türk Ytong için tasarladığı evler, ihtiyaca göre belli yönlerde büyüyebilen, yerel mimari ile uyumlu tasarımlar olarak ortaya konuldu. Evler, deprem, yangın, ısı yalıtım ve gürültü yönetmeliklerine uygun olarak tasarlandı.”

“HIZLICA TESLİM EDİLECEK”
Öztoprak ayrıca salgın koşullarında süreci hızlandırmak isteyenlerin deneyimli montaj ekipleri sayesinde, 100 m²’lik bir evin kaba inşaatını ortalama 5 haftada, anahtar teslim inşaatını ise 8-10 hafta arasında tamamladıklarını vurguladı.

“DÖNEMSEL BİR PROJE ŞEKLİNDE DÜŞÜNMEDİK”
Ytong Ev’i “dönemsel bir proje” şeklinde nitelendirmediklerini belirten Öztoprak, şunları söyledi: “Ytong Ev’i dönemsel talebe uygun bir proje olarak düşünmedik. Oluşan bu ortam, zaten var olan Ytong Ev sistemini geliştirmemiz için fırsat oldu. Dileyen herkes Ytong Ev projelerini ve Ytong ürünlerini bizden teslim alarak, depreme dayanıklı, sağlam, A sınıfı enerji verimliliğine sahip gerçek bir evi kısa sürede inşa edebilecek. ‘Evim yönetmeliklere uygun mu, ısıtma soğutma masrafım çok olur mu, projeyi kime çizdireyim, hangi malzemeleri seçmeliyim?’ diye düşünmeden inşaata başlayabilecek.”

Detaylı bilgi ve ev modelleri www.ytong.com.tr adresinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir