Connect with us

Reel Sektör

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ VE TİSK: BİRLİKTE MÜMKÜN…

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve TİSK; bu yıl ikincisi gerçekleşen Ortak Paylaşım Forumu’nun ardından, ele alınan üç ana konunun bu seneki temada altı çizilen “Türkiye’yi Üretim Üssü Yapmak için: Birlikte Üretelim” hedefine ulaşılması ve çalışma hayatının geliştirilmesi açısından son derece önem arz ettiğini belirtti.

 

 

 

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) açıklamasında, “birlikte mümkün” denilebilecek somut hedeflere “ortak akılla” ulaşılabileceği kaydedildi.

İŞİMİZİN YARINI VE İŞGÜCÜ DÖNÜŞÜMÜ
Açıklamanın devamı şöyle: “-İşimizin Yarını ve İşgücü Dönüşümü- hususunda işçi ve işveren temsilcilerince, ülke stratejilerine uygun şekilde tasarlanan merkez ve programların sayısının artması, ülkemizin mesleki yeterlilik ve teknik beceri altyapısına örnek bir model kazandırılması ve bu modele uygun özel sektör, işçi ve işveren örgütleri, kamu ortaklıklarının kamu desteği ile yaygınlaştırılması ile ülkemizde geleceğin gerekliliklerine uygun işgücü dönüşümünün hızlandırılması ortak beklentimizdir.

SEKTÖR ODAKLI İŞGÜCÜ DÖNÜŞÜMÜ
Pilot çalışması tekstil sektörü odağında devam eden ve TİSK tarafından yürütülen ‘Sektör Odaklı İşgücü Dönüşümü’ projesinin çıktısı olarak başlayacak eğitim alanlarında sendikalı çalışma arkadaşlarımızın geleceğin yetkinliklerine uygun şekilde beceri dönüşümü eğitimlerini tamamlamasının sağlanması ortak hedefimizdir.
Önümüzdeki sene gerçekleştirilecek Ortak Paylaşım Forumu 2021’e kadar geçen sürede tekstil sektörüne ek olarak; metal, otomotiv, kimya, ilaç, gıda, mobilya gibi ana sektörlerden en az 2 tanesinde daha ‘Sektör Odaklı İşgücü Dönüşümü’ projesinin hayata geçirilerek sendikalı çalışma arkadaşlarımızın bu sektörlerde de geleceğin yetkinliklerine uygun eğitimleri almaya başlaması ortak amacımızdır. Böylece, işgücünün geleceğin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde dönüştürülmesi hedefi bir program dahilinde tamamlanacaktır.

İŞİMİZİN YARININDA KADIN…
Bir diğer önemli konu olan ‘İşimizin Yarınında Kadın’ konusunda ülkemizde gelişmiş ülkelerin gerisinde kalan kadınların istihdama katılımda düşük oranları ortak sorunumuz olarak benimsiyoruz. Ülkemizin güçlenmesi ve rekabet gücünün artması için bu alanda gelişim sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Kadınların başta kamu yönetimi olmak üzere ekonomik ve sosyal, bütün işkollarında işgücüne katılımını artıracak ve liderlik ve yöneticilik pozisyonlarındaki temsilini artıracak programların hayata geçirilmesi ortak beklentimizdir.

KADIN ÇALIŞAN SAYISININ ARTIRILMASI
Yetkinlikleri uygun genç kadınlarımızın iş dünyasının beklentilerine uygun olarak mesleki eğitim almaları ve istihdama kazandırılmaları; başta kamu yönetimi olmak üzere, ekonomik ve sosyal bütün işkollarında kadın çalışan sayısını artıracak programların desteklenmesi ortak hedefimizdir.

Kadınların liderlik ve yöneticilik pozisyonlarındaki temsillerinin artırılmasını desteklemek amacıyla, geleceğin liderleri olmaya uygun yetkinlikler taşıyan genç üniversite öğrencisi kadınlar ile genç kadın çalışanların liderlik vasıflarını ve özgüvenlerini destekleyecek bir eğitim programının örnek teşkil edecek şekilde hayata geçirilmesi de başka bir ortak hedefimizdir.

(Soldan sağa) Ergun Atalay, TÜRK İŞ Genel Başkanı; Özgür Burak Akkol, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı; Zehra Zümrüt Selçuk, T.C. Aile Sosyal Hizmetler ve Çalışma Bakanı ve Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkanı. 

KADIN KOMİTESİ KURULMALI
Ayrıca, çalışma hayatını direkt ve dolaylı etkileyen tüm konularda kamu, işçi, işveren ve STK temsilcilerinin dahil olduğu ve disiplinler arası çalışacak bir Kadın Komitesi kurulması ve kadına şiddet başta olmak üzere, kadınların her alanda güçlendirilmesi ile hepimizin ortak sorunu olan diğer konular üzerinde çalışmak amacıyla düzenli olarak toplanması ortak hedefimizdir.

SOSYAL DİYALOG İÇİN DİJİTAL PLATFORM
Son olarak; dijitalleşen dünyanın gerekliliklerine uygun olarak işçi, işveren ve kamu paydaşlarının ortak kullanımına uygun dijital platform ve araçların artırılması ortak isteğimizdir. Birlikte çalışmasına kritik önem verdiğimiz üçlü yapının yanı sıra ilgili STK’lara da hizmet verebilecek ortak ve etkin bir sosyal diyalog imkânı sunacak dijital bir platformun tasarlanması ortak hedefimizdir.

Sendikacılıkta dijital teknolojiler yardımıyla hem üçlü yapı arasındaki iletişim ve koordinasyon, hem de üye tabanının süreçlere katılımları artırılabilecektir.

“BİRLİKTE MÜMKÜN” DEDİĞİMİZ HER İŞTE BAŞARI
Ortak beklentilerimizi ve hedeflerimizi aktardığımız bu konularda kamunun da desteği ile üçlü sosyal diyaloğun ayrılmaz parçaları olarak ‘Birlikte Mümkün’ dediğimiz her işte başarıya ulaşacağımıza olan inancımız tamdır.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir