Ekovizörün konuğu Fatih Yılmaz; Finansal okur yazarlığı ve bunun önemini anlattı. İşletme yönetimlerinin finansal okur yazarlık becerilerinin onları nasıl ayakta tuttuğunu ve krizlere karşı ön görülü önlemler alınabileceğini anlattı. kripto para ve dijital para ayrımını yapan Yılmaz; kripto paralar hakkında bilinmeyenlere dair soruları cevapladı.
PROF. DR. FATİH YILMAZ KİMDİR?
Fatih Yılmaz 1969 yılında İstanbul’da doğmuş, liseyi Özel Şişli Terakki Lisesi’nde bitirmiştir. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden (İngilizce Program) mezun olmuştur. 1991-1992 yıllarında Mustafa Yılmaz Menkul Değerler A.Ş.’de dealer ve broker olarak çalışmıştır. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe- Denetim Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. Yüksek lisans tez konusu “Uluslararası Muhasebe Standartlarının Türkiye’deki Uygulamalarla Karşılaştırılması” dır. 1998 yılında da İ.Ü. İşletme Fakültesi Muhasebe Denetim Doktora Programından mezun olmuştur. Doktora tez konusu ise “Çok Uluslu Şirketlerde Mali Tabloların Farklı Para Birimlerine Dönüştürülmesi” dir. 2000 yılında aynı fakültenin Muhasebe Anabilim Dalında Yardımcı Doçentliğe atanmıştır. 2004 yılında Doçent unvanını almıştır. 2011 yılında da Profesörlüğe yükseltilmiştir.
2000 – 2007 yılları arasında İ.Ü.Döner Sermaye İşletmesi Müdür Yardımcılığı, 2004 – 2007 yılları arasında da İ.Ü.İşletme Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2009 – 2012 yılları arasında da İ.Ü. Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu üyeliği, 2011 – 2014 yılları arasında da İ.Ü.İ.F. İşletme İktisadı Enstitüsü müdür yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Halen “Sermaye Piyasası Araştırma ve Uygulama Merkezi – SERPAM” Yönetim Kurulu üyesidir.