Connect with us

Finans & Ekonomi

KOBİ’LERDE REKABET VE DİRENÇ İÇİN DİJİTALLEŞME ŞART…

Küresel ekonomik şokların en fazla KOBİ’leri etkilediğinin altını çizen Eclit CEO’su Erdem Telci “Teknoloji odaklı yatırımlar ve dijital ekonomiye uyum KOBİ’lerin şoklara olan direncini artırırken, hayatta kalmalarına yardımcı oluyor. Rekabet ve maliyet avantajları açısından da KOBİ’ler çok önemli mesafe kat ediyor.” diyor.

 

Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99,7’sini oluşturan ve toplam istihdamın ise yüzde 70,6’sını sağlayan KOBİ’lerin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) yüzde 67’si dijital dönüşüm eksikliği yüzünden rekabette zorlanıyor.

Eclit CEO’su Erdem Telci “Teknoloji odaklı yatırımlar ve dijital ekonomiye uyum KOBİ’lerin şoklara olan direncini artırırken, hayatta kalmalarına yardımcı oluyor.” diyor.

REKABETTE GÜÇLENMENİN İLK ADIMI
Dijital dönüşümün KOBİ’lerin var olmaları için kritik önem arz ettiğini vurgulayan Eclit CEO’su Erdem Telci “Küresel çapta baktığımızda Dünya Ekonomik Forumu verileri, KOBİ’lerin istihdama ve GSYİH’ye katkısının yüzde 70’e ulaştığını söylüyor. Nitekim McKinsey, küresel e-ticaret hacminin de 2030’a kadar 7 trilyon dolara ulaşmasını bekliyor. Bu nedenle perakende gibi özellikle geleneksel sektörlerin dijital dönüşüm sürecine girmesi, yenilikçi teknolojileri iş süreçlerine entegre etmesi gerekiyor. Dijitalleşme, büyük ölçüde rekabet edebilme kapasitesini güçlendirmenin ilk adımı olarak karşımıza çıkıyor.” diyor.

“YÖNETİLEN HİZMET SAĞLAYICILARI BAŞROLDE”
Dijital dönüşüm hizmeti sunucularına büyük sorumluluk düştüğünü belirten Telci şunları söylüyor: “KOBİ’ler iş hacimlerini büyütürken, artan riskleri de doğru yönetme ihtiyacı ile karşı karşıya kalıyorlar. Sürekli yatırım isteyen bir pazarda bu ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Burada da yönetilen hizmet sağlayıcıları başrolde. Hizmetlerimizle sadece çözüm sunmanın ötesine geçerek KOBİ’lerimizin dijital dönüşümlerini gerçekleştirirken maliyet ve rekabet avantajlarını koruma ve artırmalarına da yardımcı oluyoruz.”

“DİJİTALLEŞME, MALİYETLERİ YÜZDE 35 AZALTIYOR”
Küresel ekonomik şokların en fazla KOBİ’leri etkilediğinin altını çizen Telci “Burada özellikle teknoloji odaklı yatırımlar ve dijital ekonomiye uyum KOBİ’lerin şoklara olan direncini artırırken, hayatta kalmalarına yardımcı oluyor. Rekabet ve maliyet avantajları açısından da KOBİ’ler çok önemli mesafe kat ediyor. Uluslararası Ticaret Odası (ICC), geleneksel yollarla gerçekleştirilen ticaretin doğurduğu maliyetin dijitalleşme ile yüzde 35’e varan oranlarda azaltılabileceğine dikkat çekiyor. Kamunun da desteğiyle ülkemizde KOBİ’lerimizin dijital dönüşüm macerasında en büyük destekçileri olmayı sürdüreceğiz.” diye konuşuyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir