Connect with us

Gündem

“DUYARLI NESİLLER YETİŞTİĞİNİ GÖRMEK UMUTLARIMIZI ARTIRIYOR”

“Filantropi ve Gençlik” ana temasıyla Sabancı Center’da gerçekleşen 16’ncı Uluslararası Filantropi Semineri’nde, “Filantropide gençlik katılımı nasıl sağlanabilir?”, “Başarılı örnekler nelerdir?”, “Vakıfların çalışmalarına gençlik bakış açısı nasıl kazandırılır?” ve “Gençlerin kurumlardan beklentileri nelerdir?” gibi konu başlıklarının konuşuldu. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı etkinliğin açılışında “Ülkemizdeki genç nüfusun iyilik ve yardımseverlikle ilgili çok yönlü düşündüğünü bilmek ve bu duyarlılığa sahip nesiller yetiştiğini görmek geleceğe dair umutlarımızı artırıyor.” dedi.

 

Sabancı Vakfı’nın 2007 yılından beri organize ettiği Uluslararası Filantropi Semineri’nde bu yıl “gençlerin beklentileri ve filantropi alanına katılımlarını teşvik edecek yöntemler” ele alındı. Filantropi, ”insanlığın iyiliği için çalışmak” anlamına geliyor. Bu kavramı içselleştiren kişiler; varlıklarını, zamanlarını ve uzmanlıklarını tamamen gönüllülük esasıyla sosyal fayda oluşturmak amacıyla kullanıyor.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı etkinliğin açılışında “Ülkemizdeki genç nüfusun iyilik ve yardımseverlikle ilgili çok yönlü düşündüğünü bilmek ve bu duyarlılığa sahip nesiller yetiştiğini görmek geleceğe dair umutlarımızı artırıyor.” dedi.

GENÇLİĞİN KATILIMI NASAL SAĞLANABİLİR?
“Filantropi ve Gençlik” ana temasıyla Sabancı Center’da gerçekleşen 16’ncı Uluslararası Filantropi Semineri’nde, “Filantropide gençlik katılımı nasıl sağlanabilir?”, “Başarılı örnekler nelerdir?”, “Vakıfların çalışmalarına gençlik bakış açısı nasıl kazandırılır?” ve “Gençlerin kurumlardan beklentileri nelerdir?” gibi konu başlıklarının konuşuldu.

Sivil toplum, özel sektör ve kamu temsilcilerini konunun uluslararası alandaki uzmanlarıyla buluşturan seminerde, dünyanın pek çok noktasından gelen konuşmacılar ve konunun en önemli paydaşları gençlerle çözüm yöntemlerini belirledi.

“3 GENÇTEN 1’İ GÖNÜLLÜLÜK FAALİYETİ YÜRÜTÜYOR”
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı seminerin açılış konuşmasında “Bugün, dünya genelinde bir milyar insanın toplumsal sorunların çözümü için aktif olarak gönüllülük yaptığı ve yaklaşık 3 gençten 1’inin gönüllülük faaliyeti yürüttüğü biliniyor. Ülkemizdeki genç nüfusun iyilik ve yardımseverlikle ilgili çok yönlü düşündüğünü bilmek ve bu duyarlılığa sahip nesiller yetiştiğini görmek geleceğe dair umutlarımızı artırıyor.” dedi.

Seminerin ana konuşmacısı, 15 yaşından bu yana toplumsal cinsiyet eşitliği ve ırkçılık konularında gençleri güçlendiren projeler yürüten aktivist ve yazar Nasra Ayub idi. Ayub katılımcılara, “deneyimlerini ve gençlerin filantropi alanına katılımı” hakkındaki görüşlerini aktardı.

Uluslararası Filantropi Semineri’nin moderatörlüğünü gazeteci Duygu Demirdağ ile gençlik örgütlerinin birlikte hareket ettiği ortak bir platform olan Gençlik Örgütleri Forumu’nda Programlar Direktörü görevini yerine getiren Ela Serpil Evliyaoğlu yaptı.

ETKİLİ STRATEJİLER…
Demirdağ’ın moderatörlüğündeki “Gençlerin Filantropiye Katılımı İçin Etkili Stratejiler” panelinde Elevate Children Funders Group Direktörü Heather Hamilton, Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ve Learning for Well-Being Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Maria Cova Orejas, filantropi alanına gençlerin katılımı açısından iyi uygulamalara ilişkin görüşlerini anlattı.

 

GENÇLERİN DENEYİMİ..
Evliyaoğlu moderatörlüğündeki “Gençlerin Deneyimi ile Filantropi” başlıklı panelde ise Learning For Well-Being Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Aksa Ali, Engelli Hakları Aktivisti Bahar Yavuz, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Emre İpekyüz ve İklim Aktivisti Seren Anaçoğlu deneyimlerini ve önerilerini aktardı.

Seminerde, İstanbul’da kamusal alanlardaki performanslarıyla büyük beğeni kazanan, sosyal medyada da büyük ilgi gören müzisyenler Cemal Yön ve İbragim Orazov sahne aldı.

LİSELİLER ARASI DUYARLIYIM ÖDÜLLERİ…
Etkinlikte, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projelerince “toplumsal sorunlara duyarlılıkları ödüllendirerek gençlerin sosyal sorumluluk projelerine katılımını teşvik etmek amacıyla” hayata geçirilen “Liseliler Arası Duyarlıyım Ödülleri” tanıtıldı. İlk ödüller 5 Aralık 2024 Dünya Gönüllüler Günü’nde sahiplerini takdim edilecek.

Ödüllere başvurular 5 Mayıs 2024 itibariyle başlayacak. İlk üçe giren öğrenciler, Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda eğitim hakkı kazanacak. Başvuru linki: http://cip.sabanciuniv.edu

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir