Connect with us

Finans & Ekonomi

İSTANBUL, “DÜNYANIN EN BAŞARILI GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON” ŞEHİRLERİNDEN…

Küresel girişimcileri araştıran Startup Genome’un hazırladığı “2023 Küresel Startup Ekosistemleri Raporu’daki” şehir bazlı değerlendirmelere göre, İstanbul “girişimcilik ve inovasyon açısından dünyanın en başarılı şehirlerden biri. Güçlü Erken Aşama Ekosistemler” sıralamasında İstanbul birinci durumda. Onu Barcelona, Estonya, Madrid ve Dubai izliyor. İstanbul aynı zamanda yeni girişimleriyle, erken aşama fonlama ve yatırımcı faaliyetinin ölçüldüğü “fonlama” kategorisinde “en iyi ilk 35 küresel ekosistem” ve “en iyi ilk 10 Avrupa ekosistemi” listesinde de yer almayı başardı.

Küresel girişimcileri araştıran Startup Genome’un hazırladığı “2023 Küresel Startup Ekosistemleri Raporu’daki” şehir bazlı değerlendirmelere göre, İstanbul “girişimcilik ve inovasyon açısından dünyanın en başarılı şehirlerden biri.

“2023 Küresel Startup Ekosistemleri Raporu’na” göre dünya genelindeki ekonomik durgunluk yüzünden teknoloji girişimlerine yönelik yatırımlar da azaldı. Ancak bu süreç startup’lara yatırım yapmak için bir fırsat.

İSTANBUL, EN GÜÇLÜ ERKEN AŞAMA EKOSİSTEM
Küresel girişimcileri araştıran Startup Genome’un hazırladığı rapordaki şehir bazlı değerlendirmelerde, İstanbul’un “girişimcilik ve inovasyon açısından dünyanın en başarılı şehirlerden” biri olduğu görülüyor. Güçlü Erken Aşama Ekosistemler” sıralamasında İstanbul birinci durumda. Onu Barcelona, Estonya, Madrid ve Dubai izliyor.

İstanbul’da son bir yılda 600’e yakın erken aşamadaki girişime yatırım gerçekleşti. İstanbul’un bu başarısında oyun sektörü büyük rol oynadı. Dream Games’in 2021’de A Serisi turunda 50 milyon dolar, Ace Games’in ise 2022’de erken aşama finansmanında 33 milyon dolar toplayarak dikkat çekti.

İstanbul aynı zamanda yeni girişimleriyle, erken aşama fonlama ve yatırımcı faaliyetinin ölçüldüğü “fonlama” kategorisinde “en iyi ilk 35 küresel ekosistem” ve “en iyi ilk 10 Avrupa ekosistemi” listesinde de yer almayı başardı.

Ahmet Sefa Bir- in4startups kurucularından 

“TÜRKİYE YATIRIMCILARIN GÖZDESİ”
Türk girişimcilik ekosisteminde girişimcilerle yatırımcıları buluşturan ilk yatırım ağı “in4startups” platformunun kurucularından Ahmet Sefa Bir, rapora ilişkin şunları söyledi: “Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde girişimcilik büyük bir hızla gelişiyor. Bir yandan nitelikli girişimlerin sayısı artarken diğer yandan da teknoloji girişimlerine yatırım yapmak isteyen yatırımcıların sayısı hızla artıyor. Ayrıca Türk girişimcilerinin başarısından dolayı birçok ülkeden yabancı yatırımcılar biz ve bizim gibi platformlara üyelik kaydı oluşturarak, Türk girişimcilere yönelik yatırım taleplerini iletiyorlar. Bu açıdan Türkiye ve başta İstanbul, yabancı yatırımcıların gözdesi. 2024 yılında da bu ivmelenmenin devam edeceğini öngörüyoruz.”

GELECEK VADEDEN GİRİŞİMCİLER YARIŞMASI
Bu arada her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin bütün bölgelerinden ulaşılabilen “Gelecek Vadeden Girişimler Yarışması” katılımcılarını bekliyor. 15 kategorili yarışma, marka isimlerle bir araya gelme fırsatı sunuyor. Başvuru süresi 30 Eylül’de sona erecek.

2023’te önceki yıllardan farklı olarak “girişim dostu kurumlar ve yöneticiler” de belirlenecek. Kurumlara ve yöneticilere Sürdürülebilirlik Özel Ödülleri verilecek.

Yarışmanın ödül töreni, Aralık 2023’teki Startup Yatırım Zirvesi’nde yapılacak. Dereceye girenler, ülkenin öncü yatırımcılarını sunumlarla bilgilendirecek ve onlarla bir araya gelme fırsatına erişecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir