Gündem
MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE DEPREM SEFERBERLİĞİ…
6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin 110 bin kilometrekarelik coğrafyayı derinden sarstığına ve yaklaşık 15 milyon civarındaki vatandaşı etkilediğine dikkat çeken Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, destek faaliyetleri hakkında şunları kaydetti: “İş makinalarını deprem bölgesine göndermek isteyen çok fazla üyemiz var. Bu ekipmanları kullanabilecek operatörlere de ihtiyaç var. Lojistik olarak da atılması gereken adımlar var. Doğru eşleşmeleri yapabilmek için İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nden Devrim Taşkıran’ın (0 549 454 00 25) başında olduğu bir ekibi görevlendirdik. Madencilerimizden bu ekiple iletişime geçmelerini bekliyoruz. Şu anda İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar başta olmak üzere 81 ilimizden ekskavatör, loder, kamyon, treyler çekici, iş makinaları ve bu makinaları kullanacak operatörler deprem bölgesinde kullanılmak üzere yola çıktı. Deprem bölgesine ulaşan iş makinalarının bir kısmı enkaz kaldırırken, bir kısmı bozulan yolların, havaalanlarının tamirinde görev yapıyor.” Alimoğlu, son enkaz kaldırılana kadar aralıksız çalışacaklarını açıkladı.
Türkiye Madenciler Derneği’nin organizasyonuyla Türk madencilik sektörü, 6 Şubat 2023 tarihinde 9 saat arayla meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında da arama kurtarmada deneyimli insan gücü ve iş makinesi ekipmanlarıyla sahada yerini aldı. 9 Şubat itibariyle ülke genelindeki madencilik firmalarından 4 bin 63 kişilik bir ekip deprem bölgesindeki enkazlarda faaliyet gösteriyor.
MADENCİLİK PLATFORMU KESİNTİSİZ ÇALIŞIYOR
Madencilik sektöründeki 18 STK’nın yer aldığı Madencilik Platformu, depremin büyük yıkıma sebep olduğu 10 ile ihtiyaç duyulan iş makinalarının gönderilmesi için İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Madenciler Derneği ve TÜMMER’in öncülüğünde gün boyu kesintisiz çalışıyor.
“İŞ MAKİNELERİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLİYOR”
6 Şubat’taki depremlerin 110 bin kilometrekarelik coğrafyayı derinden sarstığına ve yaklaşık 15 milyon civarındaki vatandaşı etkilediğine dikkat çeken Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, arama kurtarma ve yardım desteklerine ilişkin şu bilgileri aktardı: “Bu ortamda bizlerin maden sahalarında çalışmalarını sürdürmesi düşünülemez. İş makinalarını deprem bölgesine göndermek isteyen çok fazla üyemiz var. Deprem bölgesi de çok büyük. Bu ekipmanları kullanabilecek operatörlere de ihtiyaç var. Lojistik olarak da atılması gereken adımlar var. Doğru eşleşmeleri yapabilmek için İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nden Devrim Taşkıran’ın (0 549 454 00 25) başında olduğu bir ekibi görevlendirdik. Madencilerimizden bu ekiple iletişime geçmelerini bekliyoruz. Şu anda İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar başta olmak üzere 81 ilimizden ekskavatör, loder, kamyon, treyler çekici, iş makinaları ve bu makinaları kullanacak operatörler deprem bölgesinde kullanılmak üzere yola çıktı. Deprem bölgesine ulaşan iş makinalarının bir kısmı enkaz kaldırırken, bir kısmı bozulan yolların, havaalanlarının tamirinde görev yapıyor.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, son enkaz kaldırılana kadar aralıksız çalışacaklarını açıkladı.
TÜRKİYE’DEKİ ÇİNLİ MADENCİLER DE TEYAKKUZDA…
Ticaret Bakanlığı’ndıan, depremzede vatandaşlarımızın ihtiyacı için ayni yardım iznini hızlı bir şekilde aldık. İzmir Valiliğimizin izniyle, Ege İhracatçı Birlikleri’mizin (EİB) içinde yer aldığı iş dünyasından 36 STK’nın dahil olduğu ‘İzmir Yardıma Koşuyor’ isimli kampanya kapsamında diğer birliklerimizin yaptığı gibi ayni yardım alarak ihtiyaç sahipleriyle buluşması için AFAD’a teslim ettik. Türkiye’de faaliyet gösteren Çinli madenciler de deprem bölgelerine yardım için insanüstü gayret gösteriyor. Hemen 1 TIR dolusu insani yardımı toplayarak deprem bölgesine sevk ettiler. 1 milyon TL’lik nakdi yardımda bulundular. Çinli dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
MADEN İŞÇİLERİ KAN VERME YARIŞINDA…
Diğer yandan maden sektöründe gerek işverenlerimiz, gerekse işletmelerimizde çalışan işçilerimiz kan verme konusunda bir yarışa girdiler. Madencilik sektörü mensuplarımızın Kızılay’ın kan merkezlerine transferlerini organize ettik. Kana ihtiyaç oldukça bu çalışmaları sürdüreceğiz.”
“İZMİR YARDIMA KOŞUYOR” KAMPANYASINA YOĞUN DESTEK
Deprem bölgelerine yapılacak yardımlar için Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şen’i koordinatör görevlendirdiklerini açıklayan Alimoğlu; “AFAD tarafından ilan edilen ihtiyaç listesine göre gıda, hijyen, battaniye, uyku tulumu ve diğer ayni yardımları göndermek isteyen madencilerin yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşması için” Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan’ın girişimleriyle Muğla Milas Bodrum Havalimanı’ndan kalkacak askeri kargo uçağına yardım malzemelerinin ulaştırılmasına aracılık ettiklerini ve “bundan sonraki süreçte yardımda bulunmak isteyen Madencileri ‘İzmir Yardıma Koşuyor’ isimli kampanyaya sevk etmeyi sürdüreceklerini” dile getirdi.
Depremin yol açtığı son enkaz kaldırılana kadar aralıksız çalışacaklarını vurgulayan Alimoğlu, 2023 yılında yapmayı planladıkları Hayatımız Maden Çalıştaylarının 5’incisini 2024’e ertelediklerini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler
-
ÇALIŞANLARINA RAMAZAN YARDIMINI PLUXEE İLE YAPANLARA SGK PRİMİNDEN YÜZDE 100 MUAFİYET…
-
BÜYÜK VERİ DEPOLOMAYA “BOYUT ATLATAN” PROJE…
-
TÜRK ŞİRKETİNDEN TARIM TEKNOLOJİLERİNDE DÜNYADA BİR İLK
-
KASIM 2024’TE YILLIK ENFLASYON YÜZDE 47,09…
-
İNTERNET REKLAM GELİRLERİ 2028’DE TÜRKİYE’DE 2,5 MİLYAR DÜNYADA İSE 3,4 TRİLYON DOLARA ULAŞACAK…
-
ZAİM GÜVENÇ’TEN BEŞİNCİ TEKLİ: AŞK DENİZİ…