Connect with us

Finans & Ekonomi

İNŞAATTA GELECEĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ADIMLAR BELİRLEYECEK…

Her biri alanında uzman konuşmacılar, “10. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde, “Sürdürülebilir bölgeler ve akıllı şehirler”, “Yarının dünyasında sürdürülebilir inşaat”, “Sürdürülebilirlik odağında BIM”, “Sürdürülebilir yapılar”, “İnşaat sektörünün dijital geleceği”, “Sürdürülebilir finans”, “Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG)” “Kurumsal sürdürülebilirlik ve sosyal fayda iletişimi”, “Sürdürülebilir iletişim ve pazarlama”, “Doğru stratejiler ile sürdürülebilir büyüme” ve “Dijital dünyanın farklı yüzleri” konularında tecrübe ve değerlendirmelerini anlattı.

 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nce (Türkiye İMSAD) organize edilen ‘Sürdürülebilir Gelecek’ temalı “10. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nin” açılışında Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, İSO (İstanbul Sanayi Odası) Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirdi ve öngörülerini paylaştı.

Fundacion Metropoli İspanya Kurucusu ve Başkanı Dr. Alfonso Vegara, Boğaziçi Üniversitesi iklimBU Merkez Müdürü Prof. Dr. M.Levent Kurnaz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salih Ofluoğlu, İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Öğretim Üyesi ve SÜT-D, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu özel sunum yaptı. Mizah Yazarı ve Karikatürist Gani Müjde, yerli ve yabancı yaklaşık 400’e yakın davetli izlediği zirvenin sürpriz konuğuydu.

 

Tayfun Küçükoğlu- Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı

Sektörün büyük ilgi gösterdiği gün boyu süren oturumlarda her biri alanında uzman konuşmacılar, “Sürdürülebilir bölgeler ve akıllı şehirler”, “Yarının dünyasında sürdürülebilir inşaat”, “Sürdürülebilirlik odağında BIM”, “Sürdürülebilir yapılar”, “İnşaat sektörünün dijital geleceği”, “Sürdürülebilir finans”, “Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG)” “Kurumsal sürdürülebilirlik ve sosyal fayda iletişimi”, “Sürdürülebilir iletişim ve pazarlama”, “Doğru stratejiler ile sürdürülebilir büyüme” ve “Dijital dünyanın farklı yüzleri” konularında tecrübe ve değerlendirmelerini anlattı.

“SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”
Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “sürdürülebilirlik konusundaki etkilerinin ve sorumluluklarının ne denli büyük olduğunun bilinciyle” hareket ettiklerini belirterek “Gayretimiz, ülkemiz ve sektörümüzün özlemle istediği ve tutku ile mücadelesini verdiği ileri gelişmişlik ve çağdaşlık seviyesine ulaşmasına katkı verebilmektir.” dedi.

Orhan Turan- TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

“GEREKEN ADIMLAR BUGÜNDEN ATILMALI”
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, sürdürülebilirlikle ilgili adımların ancak uzun soluklu politikaların kararlılıkla uygulandığı takdirde başarıyla sonuçlanabileceğini vurgulayarak, “inşaat sektörünün sürdürülebilir çözüm ve uygulamalar sayesinde küresel ekonominin sunduğu fırsatlardan daha çok faydalanma imkanı bulabileceğini” ve “Avrupa’daki rekabet gücünü koruyabilmesi için bu adımları bugünden atması gerektiğini” kaydetti.

Zeynep Bodur Okyay- İSO Meclis Başkanı

“ŞEHİRLERİMİZİN DÖNÜŞTÜRÜLMESİNDE KRİTİK SÜREÇTEYİZ”
İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “sürdürülebilirlikte artık konuşmanın ötesine geçme zamanının geldiğine” değinerek şunları söyledi: “Şehirleri dönüştüreceğimiz kritik sürecin içindeyiz. Konuşmanın ötesinde daha fazla icraate ihtiyacımız var. Sürdürülebilirlikle ilgili sonuçlara ancak uzun dönemli stratejilerle ulaşabiliriz. Yarının şehirlerini oluştururken, sürdürülebilirlik için doğru adımları atmak önceliğimiz olmalı. Endüstri, kamu, akademi, sivil toplum örgütleri hep birlikte çalışmalı.”

Çetin Tecdelioğlu- TİM Başkan Vekili

“DİJİTAL KÜTÜPHANELER İHRACATTA REKABET AVANTAJI SAĞLIYOR”
Türkiye yapı sektörünün yurt dışında daha fazla iş üstlenme potansiyeline sahip olduğuna işaret eden TİM Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, TİM bünyesinde sürdürülebilirlik bilim kurulu hayata geçirdiklerini, inşaatta dijitalleşmeye ilişkin Türkiye İMSAD’la çalışma yürüttüklerini ve dijital kütüphanelerin yapı sektörü şirketlerine ihracatta rekabet ajantajı sağladığını dile getirdi.

PANELLER VE KONUŞMACILAR…
Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü Kurucu Ortağı Berrin Benli moderatörlüğündeki “Kentsel Geleceğe Doğru” başlıklı ilk oturumda Muslala Yönetim Kurulu Üyesi ve İsrail Kentsel Forumu Başkanı Naomi Tsur İspanya Akıllı Şehir Kümesi Operasyon Direktörü Veronica Ramirez del Valle ve Smarter Mobility Solutions Direktörü Dr. Delia Dimitriu konuştu. Myra Proje Direktörü Damla Özlüer moderatörlüğündeki “Gelecekte Var Olmak” başlıklı ikinci oturumda TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, ERTA Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Güler Aras, TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Özgüden Özen söz aldı. Defne Sarısoy moderatörlüğündeki Zirve Sohbetleri’nde ise Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Baş Ekonomisti İzlem Erdem görüş ve düşüncelerini aktardı.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DİJİTAL GELECEĞİ”
buildingSMART Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Muhammed Maraşlı, “İnşaat Sektörünün Dijital Geleceği” başlıklı oturumda “Bölge ve dünya pazarlarında rekabet edebilmek ve verimliliği artırmak için teknolojiyi ve yenilikleri takip etmek ve onlara sahip olmak gerekiyor. Sayısallaşma son yıllarda sektörümüzdeki en önemli gelişmelerden biri. BIM ve beraberinde getirdiği sayısal uygulamaların tüm paydaşlarca doğru anlaşılıp yönlendirilmesi ve geliştirilmesi şart. BIM uygulamasının ve sayısallaşmanın sektörümüzde yaygınlaşması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Paydaşlarımız ve ev sahipliği yaptığımız buildingSMART Türkiye ile yapı sektörünün sayısal geleceğini beraber kurgulamak en önemli hedefimiz. Ülkemizde büyük bir eksiklik olarak karşımıza çıkan, uluslararası geçerliliği olan BIM sertifikası konusunda kolları sıvadık. buildingSMART International’ın profesyonel BIM sertifikası PCERT eğitimleri, önümüzdeki günlerde ülkemizde de başlıyor.” diye konuştu.

“GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN MİMARİYİ TASARLAMAK”
Zirvenin keynote konuşmacısı Fundacion Metropoli İspanya Kurucusu ve Başkanı Dr. Alfonso Vegara, “Geleceğin Şehirleri için Mimariyi Tasarlamak” başlıklı özel sunumunda, “Şehirler, iklim değişikliğine, eşitsizliğe ve yoksulluğa karşı mücadelede öncülük eden ana aktörler olma potansiyeline sahip küresel ekonominin yeni motorlarıdır. Geleceğe baktığımızda Süper Şehirler’in şekillendirdiği bir dünya görüyoruz. Süper Şehirler, “Bölgenin Aklını” (Intelligence of the Territory) keşfetme yeteneğine sahip olan yerlerdir.” dedi.

ÖZBEKLERLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ..
Zirvede, Özbekistan inşaat malzemesi sektörünün gelişimi amacıyla, Özbekistan Yapı Malzemeleri Sanayi İşletmeleri Derneği’ni kuran Özbek Sanayi ve İnşaat Bankası ile ile Türkiye İMSAD arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. İmzalar, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu ile Özbek Sanayi ve İnşaat Bankası Başkan Yardımcısı Yusupov Shokhzod Makhmatmurodovich tarafından atıldı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir