Connect with us

Finans & Ekonomi

DÜNYA GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNE YÖN VERENLER ANKARA’DA…

İlk defa Türkiye’de yapılan BifiPV çalıştayında “Nasıl daha verimli enerji üretilir?” ve “Güneş enerjisinde verimi daha da arttıran yenilikler nelerdir?” gibi sorulara dair fikir alışverişinde bulunuluyor. 2012’den bu yana Konstanz, Chambery, Miyazaki, Denver ve Amsterdam gibi pek çok şehirde organize edilen etkinlik, güneş enerjisi sektörünün gelişiminde önemli rol oynuyor. Sektörün rotasını belirleyen BifiPV çalıştay paylaşımları dikkatle takip ediliyor.

 

Güneş enerjisi sektörünün en saygın uluslararası bilimsel çalıştaylarından BifiPV’nin 9’uncusu Kalyon PV ev sahipliğiyle Ankara’da gerçekleşiyor. Güneş panelleri üretim teknolojisindeki son gelişmelerin masaya yatırıldığı 20-22 Ekim tarihli BifiPV Ankara 2022’de, çeşitli ülkelerden ve Türkiye’den alanında uzman yaklaşık 120’ye bilim insanı ve sektör temsilcisi bir araya geldi.

2012’den bu yana Konstanz, Chambery, Miyazaki, Denver ve Amsterdam gibi pek çok şehirde organize edilen PiviPV çalıştayının 9’uncusu Kalyon PV’nin evsahipliğiyle Ankara’da yapılıyor. İlk defa Türkiye’de gerçekleşen etkinlikte alanında uzman 120 bilim insanı “Nasıl daha verimli enerji üretilir?” ve “Güneş enerjisinde verimi daha da arttıran yenilikler nelerdir?” gibi sorulara dair fikir alışverişinde bulunulacak. 

GÜNEŞ ENERJİSİNDE VERİMİ DAHA DA ARTIRAN YENİLİKLER…
Türkiye’nin tek, dünyanın sayılı entegre güneş paneli üreticilerinden Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, “Nasıl daha verimli enerji üretilir?”, “Güneş enerjisinde verimi daha da arttıran yenilikler nelerdir?” ve benzeri sorulara dair fikir alışverişinde bulunulacağı belirtilen etkinliğin açılışında “Bu çalıştaydan elde edilecek bilgilerin sektörümüzün gelişiminde yepyeni bir kaldıraç etkisi yaratacağını düşünüyoruz.” dedi.

Ersan Tüfekçi- Kalyon PV CEO’su 

“TÜRKİYE, GÜNEŞ PANELİ ÜRETİMİNDE DÜNYADA ÜÇÜNCÜ SIRADA”
Geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın en büyük araştırma merkezlerinden Fraunhofer Institute of Solar Energies (ISE) ile güneş enerjileri teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla iş birliğine imza attıklarını hatırlatan Tüfekçi, şunları söyledi: “Türkiye olarak güneş paneli üretiminde dünyada üçüncü sıraya yükseldiğimiz ve aynı zamanda güneş enerjisinde en çok kurulu güç inşasını tamamladığımız bu yılda, böyle büyük ve seçkin bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizlere ülkemiz adına gurur ve mutluluk vermektedir. Bu üç günlük çalıştayda, güneş teknolojileri alanında geleceğe ışık tutan yeniliklerin alanında uzman isimlerle tartışılacağı bir atmosfer oluşacaktır. Güneş paneli üretiminin tüm süreçlerine hâkim olan tek entegre tesisin çalışanları olarak bu çalıştaya bilgi ve tecrübelerimizle önemli kazanımlar sunacağız. Çalıştaydan elde edilecek bilgiler Türkiye’de ve dünyada güneş enerjisi sektörüne çok değerli katkılar sağlayacak ve Kalyon PV Ar-Ge çalışmalarının temelini oluşturacaktır. Uluslararası bağlamda bu ve bunun gibi yenilikçi ortamları ve atmosferleri oluşturmaya, Kalyon PV’nin öncü rolünü dünya çapında ortaya koymaya devam edeceğiz.”

Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi,  Ankara’da gerçekleşen 9. PiviPV çalıştayında “Türkiye’nin güneş paneli üretiminde dünyada üçüncü sıraya yükseldiğinin” altını çizdi. 

SEKTÖRÜN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR…
2012’den bu yana Konstanz, Chambery, Miyazaki, Denver ve Amsterdam gibi pek çok şehirde organize edilen ve güneş enerjisi sektörünün gelişiminde önemli rol oynayan BifiPV çalıştayı, Kalyon PV’nin katkılarıyla ilk kez Türkiye’de yapılıyor. Sektörün rotasını belirleyen BifiPV çalıştay paylaşımları dikkatle takip ediliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir