Connect with us

Dünya Gündemi

SİBER SALDIRILARA KARŞI BİYOMETRİK TEKNOLOJİ KALKANI…

Juniper Research’ın raporuna göre biyometrik teknolojiler 2025 yılına kadar 1,4 milyar kullanıcıya ulaşacak. Ödemelerde yüz tanıma teknolojilerinin kullanımı iki katına çıkacak. Ses tanıma teknolojileri özellikle bankacılık sektöründe yaygınlaşacak ve kullananların sayısı ise 704 milyonu geçecek.

 

 

“Parmak izi, ses ve yüz tanıma gibi” yöntemleri pratiğe dönüştüren ve “fiziki erişim gerektirdiğinden” hacker’ların hedef tahtasına koymakta zorlandığı biyometrik teknolojiler, “kişisel verilerin güvenliği konusunda” giderek alan genişletiyor.

 

2025’E DEK 1,4 MİLYAR KULLANICIYA ULAŞACAK…
Juniper Research’ın yayınladığı rapora göre biyometrik teknolojiler 2025 yılına kadar 1,4 milyar kullanıcıya ulaşacak. Söz konusu raporda, önümüzdeki üç yıl içerisinde ödemelerde yüz tanıma teknolojileri kullanımının iki katına çıkacağı kaydediliyor. Ses tanıma teknolojilerini kullananların sayısının ise 704 milyonu geçeceği ve bu uygulamanın özellikle bankacılık sektöründe yaygınlaşacağı ifade ediliyor.

Serap Günal- Siberasist Genel Müdürü

YETERSİZ PAROLALAR SİBER SALDIRIYA ZEMİN OLUŞTURUYOR…
2022 yılının ilk çeyreğinde 1 milyonu aşkın kimlik avı saldırısı gerçekleştiği bilgisini aktaran ve yetersiz parolaların siber saldırılara zemin oluşturduğunun altını çizen Siberasist Genel Müdürü Serap Günal; biyometrik yöntemlerin gelecekte parolaların yerini alacağının öngörüldüğünü belirtiyor. Günal, güçlü kimlik doğrulama yöntemlerinin kimlik avı saldırılarına karşı kalkan olacağını vurguluyor.

 

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir