Connect with us

Kültür - Sanat

“POPÜLER MÜZİK HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ”

“Popüler müzik hiçbir zaman ölmez.” diyen Sanatçı Zaim Güvenç, bir dönem zirveye çıkan arabeskin zamanla unutulduğunu hatırlatıyor ve bugünlerde çok sevilen rap müziğin de giderek bambaşka bir tarafa evrileceğini söylüyor.

Öncesindekiler gibi son şarkısı Bir Kalp Hikâyesi de beğeniyle dinlenen Zaim Güvenç, “Günümüzde pop müzik bitti.” yorumlarına katılmıyor. Sanatçı, “Popüler müzik hiçbir zaman ölmez.” görüşünde.

Zaim Güvenç, “Günümüzde pop müzik bitti.” yorumlarına katılmıyor.

“RAP MÜZİK DE BAMBAŞKA TARAFA EVRİLECEK”
Bugünlerde rap müziğin günümüzde çok sevildiğine dikkat çeken, “Bir dönem de arabesk yaygındı. Arabesk unutuldu.” tespitini ortaya koyan ve “rap müziğin de giderek bambaşka tarafa evrileceği” yönündeki kanaatini dile getiren Güvenç, bu tezini şöyle gerekçelendiriyor: “Çünkü teknoloji ile birlikte müzik alanı da oldukça değişme uğruyor. Giderek robotlaşan bir müzik söz konusu. Bu çağda beni hala Mozart, Beethoven, Hendel, Bach, Debussy, Vivaldi etkiliyor. Bu isimlerin yeniden yorumlanan müzikleri ayrıca etkileyici. Popülerlik isteği hep var olacaktır. Kısacası popüler müziğin yok olacağını zannetmiyorum.”

“BİR ZİHNİYET SORUNU VAR”
Kimi pozitif yönleri bulunsa da “internetin müziği genel anlamda olumsuz etkilediğini” kaydeden Güvenç, şunları söylüyor: “Burada bir zihniyet sorunu var. Biz bir şeyi ter dökerek, para harcayarak elde edersek o şeyi daha değerli görürüz ve tadına daha çok varırız. İnternet bir anlamda bu güzelliği ortadan kaldırıyor. O yüzden müziğin değerini biraz eksiltiyor diye düşünüyorum. Ama bu çağda internetin olmaması da söz konusu olamaz. Kendimizi bu koşullara uydurmak zorundayız.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir