Connect with us

Startuplar & Girişimcilik

7 KATEGORİDE TEKNOLOJİNİN KADIN LİDERLERİ…

“Başarılı kadınların hikâyelerinin duyurarak; teknoloji alanında kariyer yapan ve yapmak isteyen tüm kadınlara ilham verme” hedefiyle düzenlenen Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması’nın 6’ncısında; “Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider”, “Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi (Start-up)”, “Engelleri Aşan Kadın”, “Lise Seviyesinde Genç Teknoloji Yıldızı”; “Üniversite Seviyesinde Genç Teknoloji Yıldızı”, “Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi” ve “Jüri Özel Ödülü” kategorilerindeki ödüller sahiplerine takdim edildi.

 

Microsoft Türkiye’nin Habitat Derneği’yle birlikte organize ettiği “Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması’nın” 6’ncısı sonuçlandı. Yarışmaya katılan yüzlerce projeyi, Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği yöneticilerinden oluşan jüri titizlikle değerlendirdi. “Teknoloji tabanlı projeler geliştiren” kız öğrenciler ve “teknoloji ekosistemindeki başarılı faaliyetleriyle fark meydana getiren” kadın liderler 7 kategoride ödüllendirildi.

Elif Acar Özgüner- Microsoft Türkiye Kurumsal Çözüm Satışlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Microsoft Teknoloji Merkezi Direktörü

“TÜM KADINLARA İLHAM VERMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Microsoft Türkiye Kurumsal Çözüm Satışlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Microsoft Teknoloji Merkezi Direktörü Elif Acar Özgüner, “Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması’yla başarılı kadınların hikâyelerini duyurarak teknoloji alanında kariyer yapan ve yapmak isteyen tüm kadınlara ilham vermeyi hedeflediklerini” belirtti

“KADINLARIN VARLIK GÖSTERDİKLERİ PLATFORMLARI ARTIRACAĞIZ”
“Microsoft Türkiye olarak kadınlara yönelik birçok projemiz eş zamanlı olarak devam ediyor. Girls in AI gibi eğitim programlarımızla henüz lise seviyesinden başlayarak kız öğrencilerin teknoloji alanındaki başarılı projelerini destekliyoruz; onları teknoloji sektöründe kariyer inşa etmeleri yönünde cesaretlendiriyoruz.” diyen Özgüner, “bu tür hackathon’lar, eğitim programları ve yarışmalar aracılığıyla kadınların varlık gösterdikleri platformların sayısını artırmayı temel sorumlulukları arasında gördüklerini” kaydetti.

“KREATİF, VİZYONER VE GİRİŞİMCİ BİR NESİL YETİŞİYOR”
Özgüner, katılımcı ve dereceye giren kadınlara şöyle seslendi: “Topluma fayda sağlamaya odaklanmış, eğitimli, donanımlı kadın teknoloji liderleri olarak her biriniz bizim için çok kıymetlisiniz. Teknoloji sahasında yeni alanlar açtığınız gibi, diğer kız öğrencilere ve kadınlara da ilham veriyorsunuz, örnek oluyorsunuz. Müthiş yaratıcı, vizyoner ve girişimci bir nesil yetişiyor. Yaşı, eğitimi, mesleği ne olursa olsun; teknolojiyle yaratan, üreten ve fikirlerini & projelerini paylaşarak etki alanını büyütmek isteyen tüm kadınlara Microsoft’un kapısı daima açık. Global know-how’ımızla, bilgi birikimimiz ve deneyimimizle size ihtiyaç duyduğunuz desteği vermeye hazırız.”

Microsoft Türkiye’nin Habitat Derneği’yle birlikte organize ettiği Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması’nın 6’ncısında; “Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider”, “Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi (Start-up)”, “Engelleri Aşan Kadın”, “Lise Seviyesinde Genç Teknoloji Yıldızı”; “Üniversite Seviyesinde Genç Teknoloji Yıldızı”, “Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi” ve “Jüri Özel Ödülü” kategorilerinde verilen ödüller sahiplerine takdim edildi.

Microsoft Türkiye’nin Habitat Derneği’yle birlikte organize ettiği “Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması’nın” 6’ncısı sonuçlandı. Yarışmaya katılan yüzlerce projeyi, Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği yöneticilerinden oluşan jüri titizlikle değerlendirdi. “Teknoloji tabanlı projeler geliştiren” kız öğrenciler ve “teknoloji ekosistemindeki başarılı faaliyetleriyle fark meydana getiren” kadın liderler 7 kategoride ödüllendirildi.

KATEGORİLER VE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLENLER…
Belgüzar Aksoy Gürer işitme engelliler arasında okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen ve onlara zaman – mekan ayrımı olmaksızın online erişim imkanı sunan “Kitaba Bak” aplikasyonuyla “Engelleri Aşan Kadın”; Belfu Berkol balkabağı atıklarını kullanarak “nasıl sürdürülebilir, vegan, çevreci ve toksik madde içermeyen yeni bir ilaç kapsülü modeli geliştirilebileceğini” anlattığı projesiyle “Lise Seviyesinde Genç Teknoloji Yıldızı”; kendisi gibi idealleri ışığında ilerlemek isteyen başarılı gençlerden oluşan bir grupla “ConFarm adlı start-up’ı kurarak topraksız tarım bilim kitleri geliştiren” Şeyma Alan “Üniversite Seviyesinde Genç Teknoloji Yıldızı”; Zeynep Balca Yılmaz çevre ve sürdürülebilirlik alanlarına odaklanan başarılı işlerle “Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi (start-up)”, Tuğçe Çapık görev aldığı okulda çeşitli ulusal ve uluslararası eTwinning projeleri yürüterek öğrencilerin “çağın gereksinimlerini yakalamalarına katkı sağlayan” ve “teknoloji okuryazarlıklarını artırmalarına ve ufuklarını genişletmelerine aracı olan” faaliyetleriyle “Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi”; Sertaç Yerlikaya “Türkiye Açık Kaynak Platformu” ile Türkiye’de ihraç edilebilir açık kaynak yazılım ürünleri geliştirmek ve “nitelikli yazılım geliştirici ve açık kaynak yazılım destek hizmetleri sunan şirket ve girişimci sayısını artırmak için yürüttüğü” çalışmalarla “Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider” ve Fulya Akkaya ise doğuştan görme engelli bir birey olarak eğitim ve çalışma hayatında elde ettiği başarılarla “Jüri Özel Ödülü” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir